Aftonrodnad vacker natt av Ella Jonsson

169 SEK
I lager
ISBN : 9789163370144
Språk : Svenska

Lydia är 33 år, bibliotekarie och lever singelliv i Stockholm. Hon kommer från Svartträsk, en liten by i Norrbottens inland.
Lydia har en komplicerad relation till hembygden och till sin mamma, särskilt efter pappas död för tre år sedan. I ett ögonblick av dåligt samvete har Lydia lovat sin mamma att komma hem och hjälpa till med en stor vårstädning. Det är förråd och uthus, garderober och skåp som behöver gås igenom.
Dagarna innan Lydia skall flyga upp till Svartträsk blir hennes mamma inlagd på sjukhus. Alldeles ensam möter hon det tomma barndomshemmet, släktgården som är fylld av minnen från hennes egen uppväxt och flera generationer bakåt.
Hon möter hembyn och bybornas bild av Lydia och börjar inse att det är en bild som fortsatt leva sitt eget liv medan hon varit någon annanstans. Det, tillsammans med några omvälvande händelser, sätter fart på en rad existentiella funderingar. Vem är Lydia, vilka roller spelar hon, var hör hon hemma och hur skall hon kunna kombinera sina olika personligheter.

ISBN : 9789163370144
Språk : Svenska
Sidor. : 226
Utgivningsdatum : 2010/06/28
Författare : Ella Jonsson
Write Your Own Review
Du recenserar:Aftonrodnad vacker natt av Ella Jonsson
Your Rating