Återupprättelsen av Christer Björk

139 SEK
I lager
ISBN : 9789188481450
Språk : Svenska

Mitt namn, Christer Björk, delar jag med många; En är pensionerad präst som jag, en annan är krögare, en tredje är kyrkopolitiker, en fjärde försäkringstjänsteman en femte är egenföretagare osv. Men mig veterligt, är jag ensam om kombinationen präst/författare. Jag är född 1950 och tillbringade min uppväxt i Söderhamn och Västerås. 1975 prästvigdes jag i Västerås domkyrka förtjänst inom Svenska kyrkan. Idag är jag pensionär. Mer komplicerat än så borde det inte vara. Min författardebut gjorde jag tämligen anonymt med framtidsromanen Salmarigatan. Den utgavs på Vulkanmedia och är delvis en uppgörelse med Svenska kyrkan. Återupprättelsen – Historien om en livsresa, är en skildring av mina rötter, barndom, uppväxt och mitt
livsval. Den berättar om vad som kan hända med ett barn som tidigt förlorar sitt självförtroende och tvingas att inleda en livslång kamp för att få det tillbaka. Mitt livsval var ingalunda okontroversiellt. Jag hade nämligen helt andra planer än att bli präst.

Helge Holmström, 1894- 1970, typograf på Vestmanlands Läns Tidning. Han var min morfar. Helge var något av en vardagspoet och flera av hans alster finns bevarade. Jag ville så gärna hedra hans minne med ett axplock ur hans produktion. Det finns att läsa efter berättelsen om min livsresa.

ISBN : 9789188481450
Språk : Svenska
Sidor. : 191
Utgivningsdatum : 2016/09/27
Författare : Christer Björk
Write Your Own Review
Du recenserar:Återupprättelsen av Christer Björk
Your Rating