Berätta om din bok!

I en allt mer digitaliserad värld är det än viktigare att kunna fokusera på kommunikation och samarbete för att nå riktig framgång. Boken plockar godbitar från mina egna erfarenheter kring IT, ledarskap och samarbete med lite extra fokus på agila metoder och blandar både från egna erfarenheter men även tips och tricks som internationella experter gett mig i utbildningar genom åren.

Hur kom boken till?

Jag har bloggat sedan 2004 och delar med mig av intressanta nyheter och tips som jag själv upplever som positiva och bidragande. Flera gånger har jag fått frågan om jag funderat på att sätta ihop det i en bok. Under hösten 2018 fick jag möjligheten att lägga en dag per vecka åt mitt projekt att samla dessa funderingar i bokform och det blir väldigt spännande att se reaktionerna.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

I just detta fallet hade jag från start en tydlig målbild att just få ihop spridda artiklar till en sammanhängande bok. Självklart har jag justerat här och där under skrivandets gång, men i stort fanns mycket material redan klart.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har själv alltid älskat att läsa och få leva mig in i en värld som någon annan målat upp med breda penseldrag. Just när det gäller fackböcker kring ledarskap och teamutveckling har jag själv haft stor nytta av andras erfarenheter i min egen roll och denna känsla är precis det jag själv hoppas kunna dela med mig av i min egen bok!

Skriver du på något nytt nu?

Jag har lite projekt igång, men som alltid är det tiden som gör det svårt att hinna med.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Se till att ta dig utpekad tid där du kan fokusera på ditt skrivande. För min egen del krävdes det att jag kunde ha en arbetsdag ledig för att kunna bli klart med något som utvecklats under flera år. Känslan när du är klar är verkligen enormt tillfredsställande!

Varför ska man läsa din bok?

I en tid när vi ofta likställer digitalisering som att enbart ny teknik kan göra underverk så glöms tyvärr ofta den mänskliga dialogen och samarbetet bort. Att arbeta med mänskliga drivkrafter i en digitaliserad värld och ett allt mer uppskruvat tempo kräver insikt i hur vi tillsammans skapar framgång när vi verkligen känner varandra och det hoppas jag kunna dela med mig av!

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar som innovationsansvarig på företaget Addskills Cornerstone Group och har haft kompetenshöjning som fokus de senaste femton åren.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Min bok riktar sig till dig som leder medarbetare på något sätt oavsett om det är som teamledare, chef, HR-medarbetare eller VD och egentligen oavsett vilken bransch du är verksam inom.