Berätta om din bok!
En bilderbok för vuxna om trygghet och kontroll. På ett sätt kan man säga att den handlar om ord som missbrukas. Man kan också säga att denhandlar om företeelser som jag tycker mycket illa om.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
egentligen kom den till när jag lärde känna anna och insåg att jag ville göra något tillsammans med henne. Från början hade vi tänkt skriva en barnbok. Anna gillar att måla djur, så vi tänkte att boken skulle handla om ett zoo. När vi satt där i köket och pratade om det fick jag plötsligt idén till "all inclusive". Steget från zoo till ett inhägnat hotellområde var inte så långt tyckte jag.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Allt som händer mig i min vardag ger mig iéer till texter, men drivkraften bakom mitt skrivande är främst att jag vill påverka samhället jag lever i.

Skriver du på något nytt nu?
Ja, jag skriver alltid, både för min egen skull och med tanke på att publicera. Just nu har jag två böcker på gång. Dessutom jobbar jag med ett ljudkonstprojekt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Jag tror att många tänker att det de har att berätta säkert inte intresserar någon annan, det är fel. Om du har lust att berätta om något, gör det? Det kommer alltid att finnas intresserade läsare. De flesta av oss människor är nyfikna på varandra.
Och ta hjälp med sådant du själv tycker är svårt.

Varför ska man läsa din bok?
Jag vill att den som läser min bok ska bli förvirrad och omskakad. Jag skulle vilja att läsaren, med hjälp av min text och Annas bilder, börjar fundera över begrepp som trygghet, kontroll och öppenhet.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag är musikterapeut och jobbar halvtid som det. Jag läser väldigt mycket, sjunger en del och tycker om att vandra i skogen. Jag älskar att resa och jag gillar att gå på teater och konsert.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Min bok är för dem som tror att man blir trygg av att stänga in sig själv, sitt kvarter och sitt land bakom gränser och höga murar.
Den är för dem som försöker få oss att tro att vi blir trygga av att bli kontrollerade.
Och den är för oss som vet att det inte är sant.

Köp boken här!