Berätta om din bok!
Det är en inspirationsbok om vad som ger oss energi, en krönika för varje månad där läsaren efter varje kapitel uppmuntras att stanna upp och reflektera kring några frågor.

Hur kom boken till?
Hösten 2013 dog min pappa hastigt en blåsig oktobernatt. Det blev slutet på ett turbulent år med cancer, stroke och epilepsi i familjen. Lägg därtill en dotter med autism, mycket att göra på jobbet och nära vänners skilsmässa så är det inte konstigt att jag drabbades av utmattning. När man får uppleva hur det är att inte någon energi kvar ligger det nära tillhands att fundera kring vad som ger energi och lust att leva. Jag kom på vad jag behöver för att må bra och ha ett levande liv. Det vill jag dela med mig av!

Var det en färdig idé? Eller växte den fram under skrivprocessen?
Grundidén kom direkt som en stark känsla i magen men formatet växte fram under ett antal joggingrundor. Det är ett väldigt bra sätt att finputsa idéer.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Människor jag träffar. Naturens växlingar. En låt jag hör på radion som väcker minnen. Allt möjligt som når mina sinnen, stort som smått…

Skriver du på något nytt nu?
Ja, tillsammans med mina sångerskekollegor Åsa Medin och Anna-Malin Elvbring skriver jag på en föreställning som kommer att ha premiär våren 2017.
Den handlar om tre kvinnor mitt i livet och musikens betydelse i deras liv.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
När jag är ute med den musikaliska föreläsningen ”Alldeles underbart autistisk” som bygger på min första bok ”Mamma, jag är viktig” möter jag många människor som säger att de också drömmer om att skriva en bok. Mitt råd är – tveka inte, gör det bara! Den där ”en annan dag” kanske aldrig kommer. Tänk inte på vad folk ska tycka eller hur resultatet ska bli, utan sätt dig ner och skriv. Du kommer att upptäcka hur roligt det är längs vägen! Och den dagen du får din egna bok i handen, den känslan vill du uppleva igen!

Varför ska man läsa din bok?
Vi lever i ett tufft samhälle idag med höga krav  och högt tempo både på jobbet och hemma. Den psykiska ohälsan är större än någonsin och drabbar ofta kvinnor. Då är det oerhört viktigt att vända på steken och fundera på vad som fyller på, vad som skapar och stärker den psykiska hälsan. För om vi vet det kan vi se till att fylla på med rätt saker i livet och värna om vår dyrbara livsgnista.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som kommunikatör på Arbets- och miljömedicin i Örebro, umgås med min familj och vänner och är ute och sjunger och spelar så mycket som möjligt, därför att det fyller på mig inifrån och ut!

Vilka vill du ska läsa din bok?
Alla som känner att det är viktigt att må bra och är intresserade av att ha ett levande liv. Och särskilt de med en fulltecknad agenda som säger att de inte har tid att läsa böcker, men som någonstans har en gnagande känsla av tomhet inombords!

Köp boken här!