Berätta om din bok!
Vår bok är en blandning av korta historier och många bilder. Historier om myndighetskontakter och hur man kan komplicera saker som borde vara enkla. Vi beskriver dråpliga händelser som vi råkat ut för. Vi beskriver också landskapet Abruzzo, bergen och havet. Sen avslutar vi med lokala recept.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
När vi köpt vår lägenhet i Tortoreto i Italien började vi bekanta oss med människorna och landskapet. Vi råkade direkt ut för kulturskillnaderna mellan Sverige och Italien. Vi upptäckte också att nästan hela Abruzzo är en enda stor nationalpark, Gran Sasso. Vi började vandra i bergen och åka runt till små intressanta orter. Vi bestämde oss för att anteckna och ta bilder. Så småningom blev det en liten bok om Abruzzo.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag är ingen författare. Jag har bara skrivit ner korta berättelser som bygger på egna upplevelser. Skribent, ja möjligen.

Skriver du på något nytt nu?
Nej

Varför ska man läsa din bok?
Med boken vill vi förmedla en känsla för landskapet Abruzzo. Vi hoppas att man har roligt när man läser boken och vi hoppas att när man läst färdigt ska känna en längtan att åka dit. Vi vill inspirera andra att upptäcka landskapet Abruzzo.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Det är en bok för alla. Men det är klart att människor som gillar Italien kanske är vår målgrupp. För alla som funderar på att köpa bostad i Italien kan den säkert också vara till hjälp och bidra till förståelse för kulturskillnader.

Köp boken här!