Berätta om din bok!
 En kärleksförklaring till hönsen och den norrländska naturen med utgångspunkt i de samiska åtta årstiderna. En beskrivning av årstidsväxlingarna med fokus på en grupp hedemorahöns i genabank och allt som sker i hönshuset Höneboda under ett år. Såväl roliga anekdoter som sorgliga händelser, blandat med praktiska tips och goda råd om hönsskötsel.
Hur kom boken till?
Jag delade mina bilder och skrev inlägg i sociala medier om Tant Kalles Norrland, Tant Kalles Trädgård och Tant Kalles Höns, vilket blev populärt och kände att jag ville samla mina upplevelser och erfarenheter i en bok eftersom det inte fanns någon liknande bok på marknaden.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 Idén, att beskriva de norrländska årstidsväxlingarna utifrån allt som sker i naturen med fokus på hönsen i Höneboda, fanns med från start.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 Mina drivkrafter är glädje och intresse. I hela mitt liv har jag tyckt om att i ord och bild uttrycka tankar och funderingar, upplevelser och erfarenheter. Jag inspireras mest av naturen och djuren och de känslor det skapar vill jag berätta om för andra.
Skriver du på något nytt nu?
 Inte än, men en idé har börjat växa fram som kan bli en ny bok. Att skriva en bok är bland det roligaste jag har gjort i mitt liv och därför vill jag gärna komma igång med en ny bok.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 Skriv av hjärtats lust! Det ska vara roligt att skriva, det ska kännas viktigt. Ur skrivarglädjen skapas de bästa böckerna.
Varför ska man läsa din bok?
 För att man delar mina stora livsintressen eller för att man är nyfiken och vill veta mer om det jag beskriver.
Vad gör du när du inte skriver?
 Lever mitt i skogen med brinnande intresse för djuren och naturen, foto och trädgården.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 Alla som gillar höns och alla som är nyfikna på hur det kan vara att ha höns utifrån deras naturliga instinkter och behov.