Berätta om din bok!
Det är i huvudsak en beskrivning av alla mikrobryggerier i Vietnam och hur man hittar dem. Det är också en guide till dem som vill lära sig om hur man dricker öl i Vietnam och de sociala koderna kring öldrickandet.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det började med att jag ville ta med mitt ölintresse från hemifrån till Vietnam. Efter ett tag upptäckte jag att de hade en mikrobryggerikultur. Jag började därefter anordna ölturer och fick en otrolig respons från både bryggare och ölintresserade. Det fanns en handfull bryggerier som jag kände till men började leta systematiskt i hela landet och hittade bara fler och fler.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det är ett sätt för mig att återuppleva mina många minnen från bryggeribesöken. Genom att skriva om ölkulturen kan jag vidareförmedla min entusiasm till andra. Det finns inga andra böcker eller turistguider som nämner bryggerierna och det ska bli fantastiskt kul och se hur responsen blir.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De var först och främst oroliga eftersom jag spenderade så mycket tid på olika bryggerier och konsumerade en hel del öl men även de blev lika positivt överraskade som jag.

Skriver du på något nytt nu?
Jag håller på och sonderar terrängen för nästa projekt som är en fördjupning och mer detaljerad upplaga av boken. Vietnam står ut med sin extrema ölkultur jämfört med de andra länderna i regionen och det finns så mycket att ta upp. Redan under 2015 har tre nya bryggerier öppnat så det är en växande marknad.

Varför ska man läsa din bok?
För att uppleva en sida av Vietnam som inte nämns i turistguider eller ens i lokal media. Det är ett dolt fenomen, kanske svårt för oss att förstå då öl är så hypat hemma medan bryggarna i Vietnam ser det som vilket vardagsarbete som helst. Läser man boken kommer man även kunna undvika kulturella och språkliga missförstånd som ofta kan uppstå när utlänningar besöker bryggerierna.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag skriver artiklar som berör ölkulturen i Vietnam och försöker att följa den hektiska utvecklingen inom ölbranschen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Folk som är på väg till Vietnam och vill lära sig mer om den lokala kulturen.