Berätta om din bok!

Det är en roman som utspelar sig i El Salvador och Sverige. Vi följer Marianella och Iker som försörjer sig som kaffeodlare. En oviss skördetid närmar sig och familjehistorier kommer upp till ytan samtidigt som en rädsla sveper in i deras liv.

I Sverige finns Jo-Anna som tillfälligt tappat fotfästet. Hon hittar tröst i kaksmet och irrfärder på Skogskyrkogården. Men en stulen plånbok leder vidare till ett politiskt engagemang som lockar med bekräftelse. I själva verket är hon på väg åt ett helt annat håll.

 

Hur kom boken till?

Jag läste en artikel om en kvinna i El Salvador som blivit dömd till 20 års fängelse. Hon hade fått missfall men blivit anklagad och dömd för mord på sitt ofödda barn. Det väckte en del tankar och kort därefter växte en story fram.

 

Varför ska man läsa din bok?

Om du gillar att pendla mellan lågmäld humor och eftertanke. Följ med på irrationella tankebanor bland Skogskyrkogårdens mossbeklädda gravstenar, känn doften av välfyllda empanadas, möt en bister verklighet vid foten av Volcán de Santa Ana. Och kanske fnissar du åt stereotypa könsroller.