Berätta om din bok!

Detta är en polisdeckare. Huvudpersonen är en domare som mobbats i sin ungdom, vilket lett till att han fått stora problem med sexualiteten senare i livet. Till slut bestämmer han sig för att hämnas på dem som pinat honom för att på så sätt finna lösningen på sina problem. Platsen för hämnden är noga utvald; en medeltida domarring.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag fick min inspiration till boken när en klasskamrat från gymnasiet visade mig Domarringen i Vårgårda. Det var en vacker plats och jag nästan kände historiens vingslag.

Jag kände för att börja med att beskriva gärningsmannen och sedan ”bjuda in” polismännen. Huvudpersonerna som ska lösa de brott som begås där fanns ju redan från min första bok (Trubbel och plötslig död vid polisen). När jag börjar skriva, vet jag aldrig hur det ska sluta, det är lika spännande för mig.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Under hela mitt yrkesliv har jag utryckt mig i skrift, men oftast med den stringenta och formella kanslisvenskan. Det är befriande att låta orden komma till mig och växa fram som när man målar en tavla. Inspiration och händelser hämtar jag från mitt polisliv och från media. Och så har jag en livlig fantasi.

 

Skriver du på något nytt nu?

Det lär bli en tredje bok med samma huvudpersoner och jag har skrivet en synopsis.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Man måste bara bestämma sig för att skriva! Börja med att skriva ner minnen från din uppväxt och ditt yrkesliv, så att dina efterlevande får lära känna dig postumt. Jag skulle nästan kunna ge vad som helst för att få läsa om mina förfäders levnadsöden, att läsa deras berättelse. Om man sedan märker att ”det flyter”, så kan det vara lätt att gå vidare och skriva en bok.

Varför ska man läsa din bok?

Boken ska läsas som avkoppling. Gärningsmannen är känd redan från början och varför han endast kunde finna en satanisk lösning på sina problem. Därefter följer det metodiska polisarbetet som leder fram till att man finner gärningsmannen och ett överaskande slut. För mig var det i alla fall överraskande!

Köp boken här!