Berätta om din bok!

Välkommen in i huvudet på en psykopat. Det är i alla fall hur man beskriver mig i papperna som är skrivna utav samhället som inte sett eller hört min sida på historian. I boken kastas man in där jag som tre åring lever tillsammans med min mamma under dödshot och våld från en psykiskt störd man. Det är en start på livet som snabbt går från dålig till sämre. En natt liggandes på en madrass på golvet i ett fosterhem svor jag ett löfte, en dag ska jag leva ett bättre liv. I jakten på vad ett bättre liv innebär hamnar jag mellan två olika världar där allting är motsatsen till varandra, lycka eller sorg, rikedom eller fattigdom, kärlek eller hat, livslust eller likgiltighet, svart eller vitt. Samtidigt som jag söker efter vad ett bättre liv innebär utan att bearbeta det förflutna verkar inte heller framtiden kunna bli bättre. När jag når mitt absoluta botten är ett liv för mig ingenting värt, varken mitt liv eller någon annans. Och plötsligt har jag förvandlats till det jag aldrig ville vara, en psykopat precis som mannen jag alltid hatat under mitt liv. Men istället för att leva vidare som ett offer och som det problem alla ser mig som bestämmer jag mig för att omvandla mina motgångar till min styrka, och plötsligt är ingenting omöjligt. Plötsligt går jag från att inte vilja leva till att älska att leva.

Hur kom boken till?

Jag satt och läste ur min dagbok som jag skrivit från att jag barn och jämförde mina berättelser mot hur skolan och socialtjänsten beskrev mig i deras utredningar som jag läst nu i efterhand. Det fick mig att inse hur olika vi såg på situationerna och att vi inte kunde förstå varandras perspektiv. Så därför har jag skrivit en bok som förhoppningsvis hjälper oss att förstå andra människors perspektiv och att kunna se båda sidorna utav myntet.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag började skriva böcker i skolan när jag var sju år gammal som jag sedan tog med mig hem för att läsa upp för min lillebror. Det var någon sorts terapi att få skriva och att prata ut med pappret, men utan att behöva prata med någon. Min lillebror gillade alltid att lyssna på böckerna som jag skrivit och redan då kände jag att det var något jag ville göra mer utav när jag blev stor. Det som inspirerar mig till att skriva är att jag med text kan beröra, inspirera och hjälpa andra människor utan att jag ens är på samma plats. En bok har inget bäst före datum och kan därför fortsätta att hjälpa människor år efter år.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har en idé och har inlett en startprocess på en ny bok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Sätt igång nu, gör det bara och sluta vänta på rätt tillfälle. Många vill skriva en bok men ändå blir det aldrig av och jag förstår varför. Jag trodde själv att det skulle vara enklare än var det faktiskt var, men det svåra var inte skrivandet i sig utan att hålla sig fokuserad och disciplinerad. Bestäm hur många antal sidor du ska skriva per dag/vecka/månad och sluta inte förens det är gjort. Låt inte tv:n, mobiltelefonen eller något annat distrahera dig.

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok för att kunna hjälpa sig själv och andra människor att hitta sitt bästa jag. Boken är också ett bra exempel på att man är vad man själv tänker att man är och inte vad någon annan tycker och tänker att du är. Samtidigt kommer boken ge dig ett större perspektiv på hur psykisk ohälsa påverkar vår omgivning och inte bara personen som lever med den.

Vad gör du när du inte skriver?

Då arbetar jag med mitt företag, föreläser eller tränar kampsport. Jag tar mig också alltid tid till att läsa böcker och att jobba på min personliga utveckling. Och då och då passar jag även på att njuta av god mat med vänner.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Den personen som vill hjälpa sig själv eller någon annan att må bättre. Boken är skriven för att tilltala en yngre målgrupp då jag själv önskar att jag hade läst den här boken när jag gick i skolan istället för att låtsas läsa ur någon ointressant faktabok. Men boken är minst lika viktig för vuxna. Mitt mål med boken är inte att skriva den bäst skrivna boken eller den bäst säljande boken, målet är att den ska vara den bäst hjälpande boken.