Hur kom boken till?

I Coronapandemins stiltje gjorde jag ett fynd i min dator. Mina kåserier! Jag skrev dem i slutet av förra millenniet och en bit in på 00-talet. Sedan jag fått ett nytt operativsystem i min dator hade jag bara sett dem som svarta klumpar på skärmen. Nu lyckades jag konvertera dem till läsbar text!

Att läsa dem på nytt var som att vandra i minnenas trädgård. Kåserierna speglar vardagliga händelser i mitt liv och funderingar kring världen omkring mig. Ett ämne som förekommer förbluffande ofta är vår miljö och hur vi förvaltar den. Det har gått runt tjugo år sedan mina då dagsaktuella funderingar. Tänk om vi hade haft en ”Greta” på den tiden, då kanske världen hade sett annorlunda ut.

 Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén att göra ett urval och presentera i en bok uppstod medan jag läste mina kåserier på nytt och upptäckte att de fortfarande har aktualitet.

 Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att skriva är för mig ett sätt att sortera och formulera mina tankar om högt och lågt, svårt och lyckligt.

Skriver du på något nytt?

Med en nästa femtio års karriär som sångerska och skådespelerska har jag en del att berätta om från mitt liv. Jag har börjat…

 Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tveka inte! Skriv!

Varför skall man läsa din bok?

För att få en stunds avkoppling i oglada tider och kanske le en smula.

Vad gör du när du inte skriver?

Trots inställda konserter och kulturliv uppehåller jag min profession som sångerska. Det vill säga, jag övar!

 Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Tänkare, hemfilosofer och alla andra.