Berätta om din bok!
Boken är ett samarbete mellan mig och konstnären Åke Bjurhamn, där Åke målat en serie katedraler, som jag har skrivit dikter till.
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Åke bjöd in mig att skriva till hans målningar. Det började med att jag och Åke träffades på den Östgötska Bokmässan 2012. Jag var där med min diktsamling "I brist på leda" och han var där med sina deckare. Efter en tid bjöd han in mig att skriva till de målningar han kallade "Slotten vid vägens slut", som sedan blev boken "Madonnans dröm". Den boken fick fina recensioner, och det dröjde inte länge förrän Åke åter bjöd in mig till samarbete - och här är nu "De himmelska katedralerna".
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Mina dagliga cykelturer, naturen, mina egna tankar och reflektioner liksom ord jag hör runt omkring mig - både lösryckta, spännande ord och hela sammanhang. Men sedan jag träffade Åke har mitt skrivande även tagit andra riktinringar - i det att jag skriver till något; hans målningar.
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Med glädje och uppmuntran! De som även orkar ta sig an poesi,och därmed läst, har talat väl om mina dikter, och det känns väldigt roligt.
Skriver du på något nytt nu?
Ja. Jag skriver dikter med frekvent återkommande ojämna mellanrum. Jag har nyss skickat in bidrag till en antologi som jag hoppas ska bli antagna, och jag håller på med första steget till en novell till en tävling. Noveller och poesi skriver jag på så olika sätt - men likheten mellan de båda sätten är alla tankar som föregår själva nedskrivandet. Det är en del av processen som andra kanske inte tänker på.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Ge inte upp! Läs mycket. Skriv och skriv om. Gå med i något forum där du kan få respons på det du skrivit, och därmed utvecklas.
Jag är med i skrivarsidan.nu

Varför ska man läsa din bok?

För att få andra infallsvinklar på sin egen vardag och dröm - och för att helt enkelt få drömma sig bort en stund.

Vad gör du när du inte skriver?
Umgås med min familj, äter sushi, dricker te, arbetar som lärare, läser, skriver brev, cyklar och lyssnar på jazz.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Det var en mycket svår fråga. Alla - det låter kanske väl ambitiöst, men jag tror att många skulle må bra av att läsa poesi, men aldrig har fått träna sig i det. Den här boken kan dock nå väldigt många - de konstintresserade genom Åkes målningar, de poesiintresserade genom mina dikter, och alla däremellan som kan njuta av kombinationen.