Berätta om din bok!
Min bok är den första delen i en serie textsamlingar i ämnet mänskliga relationer.
Hur kom boken till?
Jag har skrivit sedan jag var sju år, utan att egentligen ha skyltat med det. Den 17e september 2015 postade jag en text på Instagram för mina vänner. Det blev sen till ett separat, öppet konto där jag varje dag under ett år skrev och postade en ny text. Ryktet spred sig och jag blev inbjuden till Stora teatern och Poetry Slam-SM. Efter att ha skrivit 365 texter organiserade, redigerade och kronologiserade jag samtliga och valde ut teman. Till slut blev det en bok...
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén med att posta texter varje dag var att hålla ett högt tempo för att undvika självkritik. Jag vaknade oftast med en ny idé eller bild eller mening. Urvalet för boken gjordes senare.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Titeln på min bok beskriver det väl, tycker jag. Skrivandet är en drivkraft som för mig är lika stark som att sova och äta. Jag måste skriva. Kliché, men sant. Vissa dagar är det lustfyllt, andra dagar är det ett behov.
Skriver du på något nytt nu?
Just nu redigerar jag nästa del, med arbetsnamnet "Svenska scener". Temat i den är en sorts betraktande från ett öga som har både inifrån- och utifrånperspektivet, simultant.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Som med nästan allt i livet som man vill utveckla: Regelbundenhet. Skriv ofta. Varje dag, några minuter. Håll uppe tempot och om det känns tomt i huvudet: Skriv om DET!
Varför ska man läsa din bok?
Det fina med min bok är att allt är en helhet. Tankarna bakom, sättet den blev till, anledningen till varför den existerar och innehållet i den. Allt är ett bokslut för hur bra det blir om man hittar en riktning med sin kreativitet/frustration. Sen är det också en väldigt personlig berättelse till mig själv, som jag tror att många som någonsin varit i en havererande kärleksrelation kan relatera till.
Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver, går det mesta av min energi till mitt skådespeleri, där både ambition och framgång har höjts hand i hand med mitt skrivande. Det är en fantastisk känsla! Dessutom har jag precis startat ett bolag för mitt skrivande, skådespeleri och ett annat projekt som är kopplat till detta... Stay tuned! :)
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla som någon gång har haft funderingar/tankar/känslor kring mänskliga relationer och uppbrotten som avslutar dessa. Jag hoppas också att kunna inspirera andra till att börja skriva några rader om dagen. Det skulle göra mig väldigt glad och stolt!