Berätta om din bok!

Den jagade mannen handlar om en person som tidigare varit kriminell, men som är väldigt smart. Han flyttade precis hem till Sverige, efter att ha bott utomlands i Thailand i 10 år. Anledningen till att han var tvungen att fly till Thailand: Han uppfann en apparat med en vän och fick fiender efter sig. Apparaten de gjorde kunde ta upp statisk elektricitet. Apparaten blev genast värd flera miljoner och många köpare stod i kö för att få köpa apparaten. Han lurade en högt uppsatt bankman. Bankmannen förde över pengar till Den jagade mannen, som sedan lämnade en fejkad apparat, sedan flydde han landet.

Efter 10 år kom han tillbaka, med två barn och en hustru. Han ville börja om i sina hemtrakter ute på Värmdö.

Men en natt, stormar ett flertal maskerade män honom i hans villa. Han flyr ifrån familj och barn, de skjuter efter honom, och till slut hamnar han i en källare på en udde i ett rikemans hus. I den där källaren och i det huset, börjar hans tidigare kriminella liv spela upp sig, igen, när han får syn på sin gamla apparat. Det slutar med att alla rättsväsenden i Sverige tar han om ärendet. Det är det svåraste fallet Sverige någonsin har tagit hand om i brottsväg. Kampen blir tuff och hård, och han vägrar ge sig, men han ligger alltid före eftersom han inte har någon trofast identitet, och de vet inte hur han ser ut längre. Framförallt kommer han aldrig mer släppa sin apparat.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

En natt drömde jag en läskig mardröm. Jag drömde att jag blev jagad och folk sköt efter mig. Dagen efter, fick jag idén till den här boken. Jag började att återberätta drömmen, som till slut ledde fram till en hel bok. Mycket av handlingen växte fram under skrivprocessen, för från början var allt bara en dröm.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är mina tankar, min tro och mina idéer som får mig att vilja skriva. Min hjärna samlar, på något sätt, på sig massor av information som jag vill dela med mig av, och även för att få skriva av mig. Det är som en terapi, samtidigt tycker jag det är roligt att hitta på karaktärer, historier och hur människor är i vardagen. Det psykologiska gillar jag och olika situationer.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Vad jag vet, så har jag bara hört roliga saker, än så länge. Men jag tror många tänker att det var oväntat. Jag tycker själv det är oväntat, men jävligt kul. Nu kan man bocka av det på sin checklista.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver alltid om något. Sen ifall det blir en bok, eller ifall det bara blir en text som ligger och skräpar på datorn, det vet jag inte. Jag har väl 2-3 projekt som jag skriver på, lite då och då, olika berättelser. Men jag kan säga att jag kommer ge ut mer böcker! Jag tycker det är roligt att skriva och det blir som en terapi.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Många är intresserade av att skriva en bok, eller berätta en historia som berör de på något sätt, men de kanske inte tar tag i det. Alla har något att berätta, som de kanske håller inom sig. Se till att inte hålla det inom dig och få ut det i text. Till exempel musiker, de får ur sig det naturligt. Men jag är tondöv och har ingen taktkänsla (kan inte klappa i takt), då blev det skriva istället.

Har du tänkt på något länge? Har du funderat och grubblat över något i ditt liv? Sätt dig ner och skriv ner exakt det du tänker och tycker. Där har du en bra början, och när man har en början brukar resten komma automatiskt och det rinner på. Får du skrivkramp efter några rader? Aktivera dig med något annat, låt den vila och skriv igen när du har något du tänkt på och när du känner att du har lusten.

Varför ska man läsa din bok?

Det är en spännande bok där olika människor liv speglas i den svenska vardagen. En polis liv, en rik familjs liv, en gammal kriminell liv familj. Du själv kanske känner igen dig i en del i den kriminellas liv, en del i polisens liv, en del i rikemans familjens liv, till exempel. Och så är den så klart spännande och man får en adrenalin och pulshöjning!

Vad gör du när du inte skriver?

Just nu jobbar jag som elektriker. På fritiden gillar jag att jaga, fiska och skriva, bland annat. Har även spelat fotboll och innebandy sen jag var fem år, men nu har jag tagit en paus ifrån det för att umgås med min fina tjej och för att skriva mer. Jag känner att jag inte har tiden att idrotta längre, nu när jag tycker att andra aktiviteter är mer givande.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som älskar att läsa eller ta in en historia, vill jag ska läsa min bok. Jag har inte siktat mig in på någon speciell målgrupp, utan det ska vara en bok som alla kan läsa, och på många plan känna igen sig i!

Köp boken här!