Berätta om din bok!

Det är en nutidsskildring om ensamhet och utsatthet. Den handlar om ett brott men är inte en renodlad kriminalroman eller deckare. Inte något borrande i polisers liv och leverne, här gör de bara sitt jobb.

Hur kom boken till?

En verklig händelse som visades i ett nyhetsinslag på TV, fick mig att fundera över vissa människors totala avsaknad av spärrar.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén var färdig, men karaktärerna växte fram under tiden. Vissa var så hemska att jag själv kände avsky.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Drivet att delge och påverka. Inspirationen finns ständigt, inget jag letar efter.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, del två är påbörjad och tanken är att det ska bli en trilogi. Vill så gärna veta hur det ska gå för mina karaktärer.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Nej, jag är själv ”nybörjare”, men självutgivning är nog ett måste som debutant. Framförallt om du inte är ung med rätt värdegrund eller halvkändis. Men med tanke på att vi över sextio plus har en längre levnadscykel än för hundra år sedan, bemästrar hela kedjan av den nya tekniken och inte skriver med gåspenna, så kan man skriva många böcker innan man lägger näsan i vädret.

Varför ska man läsa din bok?

För att förfasas, skratta och gråta.

Vad gör du när du inte skriver?

Försöker lära mig franska. Idag kan jag göra mig förstådd, men skulle inte kunna diskutera min bok med en fransk förläggare. Franskan är faktiskt ett väldigt svårt språk. Tur att min äldsta dotter talar flytande och är sedan ett år fransk medborgare. Man kan säga att jag fött en fransyska, tyvärr har det inte hjälpt till.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som fyller år mellan första mars och tredje maj, jämna årtal. Skämt åsido, självklart så många som möjligt.

Köp denna spännande bok här!