Berätta om din bok!

– Boken bygger delvis på verkliga händelser i form av ett historiskt ramverk och nutida händelser i Sverige. Det här är inte en ”feelgood-bok” utan snarare en dystopi noir – en svart skildring av händelser både under andra världskriget och i ett nutida/framtida Sverige.

Hur kom boken till?

– Boken har under många år växt fram i mitt huvud. Jag började skriva på delar av boken redan 1996 men karriär och familjeliv kom emellan. Till slut fick jag som följd av Corona-pandemin tid att sätta mig och skriva ner hela boken.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

– Huvuddragen i boken hade jag klart för mig men många av detaljerna växte fram under skrivandets gång. Bitvis skrev boken nästan sig själv, på ett närmast kusligt sätt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

– Jag har sedan början av 1990-talet varit aktiv som hobbyjournalist/frilans. Att ta steget att författa en bok var därför inte speciellt stort men på många sätt helt annorlunda i jämförelse med att skriva tidningsartiklar. Det finns så många historier att berätta, uppslag och inspiration från händelser i vår historia och nutid är närmast oändlig.

Varför ska man läsa din bok?

– Min bok Den tredje delningen är en lagom hemsk, spännande och lite skrämmande berättelse som passar bra att läsa under mörka kvällar i favoritfåtöljen med en filt över benen. Det är en bok som ska läsas med ett öppet sinne utan förutfattade åsikter, där handlingen förhoppningsvis kan vara en tankeväckare ur olika synvinklar.

Skriver du på något nytt nu?

– Boken har en fortsättning och jag har så smått börjat på uppföljaren.

Vad gör du när du inte skriver?

– Vid sidan av arbetet som ledare/konsult har jag flera fritidsintressen. Jag seglar, modellflyger, spelar musik, åker skidor (både utför och på längden) och umgås så klart med familj och vänner.

Vilka vill du ska läsa din bok?

– Min bok är skriven för vem som helst att läsa men eftersom innehållet till stor del handlar om krig och tung kriminalitet riktar sig boken speciellt till läsare som är intresserad av militärhistoria eller det svenska samhället i nutid.

 

Nyfiken på denna bok? Boken går att köpa i Vulkans butik,
klicka på bokomslaget nedan för att beställa hem din bok!