Berätta om din bok!
I Det Gooda Livet möter vi Noah, 9 år, och Metta, 6 år, som tillsammans med sina föräldrar flyttar till ett jordbrukskollektiv på den engelska landsbygden. Old Hall, ett före detta kloster som nu huserar 45 personer, blir deras nya hem och läsaren får följa barnens första år - med äventyr och svårigheter. Månad för månad lär de sig hur det är att anpassa sig i ett nytt land och hur det går till att producera sin egen mat. Som alla barn funderar de och filosoferar kring livets stora frågor.
Delar av dialogen i boken är på engelska (med svensk översättning) och introduktionen till ett annat språk kommer därför som bonus för barnet som läser - eller får boken läst för sig.
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Boken är till stor del självbiografisk eftersom jag är mamma till huvudpersonerna. Så fort vi flyttade till Old Hall var det ett måste för mig att dokumentera det spännande liv vi givit oss in på.
 Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Framför allt känner jag en stark önskan att väcka ett samhällsintresse hos barn. Att genom litteraturen öppna deras ögon för den värld vi lever i och den framtid de kommer att stå inför. Jag tycker också att det är otroligt viktigt att erbjuda alternativ till mainstream, både när det gäller boendeformer, könsroller, värderingar och allt annat som vi egentligen inte väljer utan liksom "ärver" av bara farten. Så att dagens barn kan växa upp till fria individer som kan göra självständiga val i livet.
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Med stort intresse och mycket uppmuntran.
Skriver du på något nytt nu?
Ja, nu skriver jag om en smått galen lärarvikarie som tar med sina elever på hejdundrande äventyr!
Varför ska man läsa din bok?
För att på ett underhållande och lättsamt sätt lära sig om hållbarhet, livet på landet, England (och engelska!) och att få hjälp att öppna för viktiga frågor som senare kan diskuteras vidare med familj och vänner.
Vad gör du när du inte skriver?
Bonde på deltid, lärare på deltid.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Barn mellan 6-12 och deras föräldrar.