Berätta om din bok!

Min bok handlar om hur det är att vara tonåring i dagens samhälle som inkluderar förväntningar, ideal och värderingar. Den inkluderar även problem som kärlek, vänskap, svartsjuka och lögner. Genom boken får man följa med huvudkaraktären Cassandras resa som börjar med att vara livrädd för att sticka ut och gör allt för att passa in i samhällsmönstret, till att lära sig att det är okej att vara annorlunda. Utöver detta ställs hon inför valet att förlåta sin värsta fiende eller leva i ett evigt mörker.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Min bok skrevs i ett skolsyfte vilket krävde en viss mall, bland annat att det fanns en klar idé. Själva idéen skapade jag genom att tala med personer i min närhet och därefter utforma. Däremot upptäckte jag nya vägar och nya idéer under processens gång som förstärkte budskapet i boken.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid tyckt om att uttrycka mina känslor och tankar i skrift, jag vill kunna hjälpa andra människor genom att gestalta olika situationer som kan vara igenkännbara. Som tonåring kan det vara svårt att prata om vissa saker och man kanske inte vet hur man ska uttrycka sina känslor, då kan det vara bra att läsa om det istället. Det som inspirerar mig är människor i min omgivning och vardagliga problem som ändå tar upp en stor del av våra liv.  Samt, vad som gör att vi blir de människor vi är idag det vill säga hur man formas av sin historia. Jag blir väldigt inspirerade av starka människor som varit med om något traumatiskt men tar sig upp ändå och blir till och med ännu starkare.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jag fick många positiva reaktioner, de flesta i min omgivning har varit medvetna om att jag har under ett års tid skrivit en bok. Eftersom min högsta dröm alltid har varit att få en bok publicerad på egen hand så var detta väntat.

 

Skriver du på något nytt nu?

Först och främst tänker jag satsa på denna bok, samla ny inspiration och låta skrivandet återhämta sig. Men jag har redan en idé om vad nästa bok ska handla om och mitt mål är att kunna nå upp till en bredare åldersgrupp.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Mina främsta tips är att läsa böcker och hitta inspiration, dock är det viktigt att man inte kopierar utan man sätter sin egen personliga prägel. I skrivprocessen kommer man hamna i dalgångar vilket gör att arbetet kan kännas motigt och i värsta fall temporärt stanna av, då kan man fixa annat till boken exempelvis omslag eller gå på utställningar för att återfå inspiration.

 

Varför ska man läsa din bok?

För att få läsa om hur det är att vara tonåring ifrån ett nytt perspektiv, oftast skrivs tonårsböcker av äldre. En av de största anledningar till att jag valde att skriva om hur det är att vara tonåring i dagens samhälle i min bok är som en reaktion på detta. Jag tror att man får en mer äkta vara av att läsa om tonåren skrivet av en tonåring eftersom samhället förändras genom åren liksom individerna.

Köp boken här!