Hur kom boken till:

Jag började med att sitta ner och komma på idé till boken. Jag visste att jag ville skriva fortsättningar men jag visste inte hur själva berättelserna skulle se ut och karaktärerna var så starka att dem vred historien åt ett helt annat håll än vad jag hade bestämt. Efter den var klar läste jag och min mamma igenom den flera gånger tills vi tyckte att den var bra nog.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig:

Allt började när min vikarie upptäckte att jag hade fantasi. Det var det som startade hela kedjan. Jag vet inte vad som får mig att skriva. Det är liksom en del av mig som älskar att skriva. Komma på idéer och se hur berättelsen tar form och hur karaktärerna kan bestämma vilken riktning historien ska ta. Dem som har inspirerat mig mest är David och Leigh Eddings. Sättet som han skriver på är odödligt och jag säger bara att alla som älskar fantasy måste läsa hans böcker.

Hur reagerar din omgivning på ditt författarskap:

Alla som jag har berättat det för tycker det låter kul att de kommer köpa boken. De blir inte ett dugg överraskade när jag säger att jag skriver böcker och att jag vill bli en författare. När jag säger att jag har dyslexi tycker alla det är otroligt att jag fortfarande vill bli författare och att jag är bra på att skapa berättelser. Men det är så att jag har stor fantasi och det är det som får mig att kunna utforma alla sagor som virvlar i mitt huvud.

Skriver du på något nytt nu:

Jag har skrivit 2 böcker till utöver Draksvärdets Väktare. Plus att jag har massor med idéer på nya böcker som inte jag har skrivit än.

Har du tips och råd till andra som vill skriva en bok:

Det ända jag kan komma på är att läsa mycket. Massor med böcker och försök att inte fastna vid en genre. Även fast man skriver t.ex. Fantasy kommer man ha nytta av alla möjliga genrer. Det har jag haft med en av dem andra böckerna jag har skrivit. Sen är det bra att titta på många filmer och tv-serier då kan man se hur olika gestaltningar ser ut och försöka skriva efter det. En sak till och det är att följa sitt hjärta och det man själv vill skriva om. Man får inte låta någon bestämma över hur boken ska vara. Den är din och ingen annans. Om någon tar över och bestämmer allt så är det inte längre din bok. Sen måste man ju ha en som korrekturläser men det är en helt annan sak. Den personen ska inte lägga sig i hur boken är utformad eller upplagd. Eller att själva berättelsen är dålig. Följ dig själv så kommer du få en bra bok. Bara man bestämmer sig för att klara av det så göra man det.

Vad gör du när du inte skriver:

När jag inte skriver så lyssnar jag på musik, läser, tittar på tv/filmer, tränar tai chi och spelar elgitarr.

Vilka vill du helst ska läsa din bok:

Jag har inte satt någon speciell åldersgräns på boken eller något sådant. Vem som helst får läsa den. De som älskar fantasy eller de som kanske inte är så inne i den genren. Gamla som unga. Tjejer som killar. Män som kvinnor. Alla får läsa den. Jag riktar mig inte till någon speciell målgrupp.