Just nu arbetar jag med en bok som heter ”En helt vanlig familj” vars förhistoria tilldrar sig 1978 då Göteborgs första filmfestival passade på att samtidigt utlysa en filmmanustävling och som jag nappade på. Idén till detta manus var från början självskrivet. Jag tänkte det skulle handla om en kvinnlig manusförfattare som får sitt manus refuserat eftersom producenten inte ville ha med hur kvinnor förnedras, eller pedofiler, eller annat våld. Han föreslår att hon skall skriva om vad som händer i en helt vanlig familj istället. Nåväl hon försöker göra det men det visar sig ändå att det som stod i det refuserade manuset ändå händer i den s k vanliga familjen.

Mitt bidrag som jag skickade in till tävlingen hörde jag aldrig något om någon placering. Det hamnade i min ”byrålåda” istället. I den låg annat refuserat material också. Idén till filmmanuset tyckte jag dock var så bra att jag efter många år gjorde om det till en roman. En roman som jag nu ger ut som egenutgivning på Vulkans förlag.

Jag har alltid tyckt det varit roligt att skriva. Det började i skolan med en uppsatstävling för alla sjätteklassare i Göteborg där min lärare i skickade in min uppsats. Jag tror att jag skrev om en ekorrunge, en berättelse som blev så bra att jag vann över hela Göteborg. Dock förstod jag inte att det kunde vara början till ett författarskap, hade heller ingen i min omgivning som uppmuntrade mitt skrivande. Utbildade istället mig till sjuksköterska eftersom de inte krävde några studielån. Jag var föräldralös.

Har sedan skrivit och skickat in förslag till förlagens olika tävlingar och som ofta hade ett bestämt tema. Förlagen har tackat så mycket, men tyvärr....

Jag är född 1930 och hade en morbror som släktforskat, vilket har intresserat mig. Jag har utvecklat mycket av hans arbete och skrivit en hel del dokumentärt. Eftersom jag studerat historia har jag förankrat mycket av det jag skrivit i ett historiskt skede, Vulkan har t ex givit ut ”En förborgad framtid” som handlar om min mormor som skilde sig 1918 med tio barn. Ett stycke svensk historia.

Det går att hitta mig på nätet utifrån min D-uppsats i historia ”En titt på arbetar- och kvinnorörelsekamp åren 1900 till 1910 i spåren på Helene Ugland av Ulla B Ericsson.

Eftersom ”En helt vanlig familj” är under tryckning nu funderar jag på att ta tag i en fanfiktion av ”Drottningens juvelsmycke” av Carl Jonas Love Almqvist som legat i byrålådan i många år. Jag har flyttat fram berättelsen till nutid och låtit händelserna ske bland vanligt folk.