Berätta om din bok!

Boken berättar om de märkliga händelser jag varit med om som teknik- och vetenskapsjournalist under de senaste tre åren, kring uppfinnaren av en ny lovande energikälla – en energikälla som skulle kunna ge rent vatten till hela världen, utsläppsfria fordon med obegränsad körsträcka, en lösning på klimatkrisen och mycket mer därtill. Problemet är att den kanske bygger på fenomen som länge har betraktats som fysikaliskt omöjliga. Därför handlar boken också om vad som är en omöjlig upptäckt, och om varför området som kallas kall fusion har behandlats så negativt sedan det första gången blev allmänt uppmärksammat för 25 år sedan.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Efter att ha följt uppfinningen och uppfinnaren – italienaren Andrea Rossi – under en tid insåg jag att det var en historia som absolut måste berättas, och började skriva.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Att berätta för andra om det jag varit med om, och om vad som kan med världen om det jag har sett verkligen fungerar. Men också för att alla ska kunna få ta del av något som nästan ingen vågar berätta om, för att det är så kontroversiellt.

Varför ska man läsa din bok?

För att få reda på mer om en teknik som kanske kan ta oss ur en rad världsproblem – klimatkrisen, beroende av olja, kol och kärnkraft och brist på rent vatten, bara för att ta några exempel. Och för att förstå att även inom teknik och vetenskap är det ofta människors attityder som bestämmer utvecklingen, inte något slags enkla vetenskapliga sanningar, vilket kanske är lätt att tro.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är journalist på tidningen Ny Teknik, och föredragshållare om teknik och hur den påverkar samhället och vår framtid -- mycket mer än många föreställer sig. Och så har jag en familj med två barn på åtta och tio år som gärna läser och nu också vill skriva en bok.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som har ett intresse av hur vi kan lösa stora världsproblem – oavsett bakgrund och förkunskaper. Och alla som vill följa en ovanlig uppfinnares öden och äventyr. Och självklart alla med minsta intresse för teknik och vetenskap.

Du har översatt boken till engelska också, varför det?

Eftersom det här är en historia som berör hela världen, och som människor i hela världen kan vara intresserade av, bestämde jag tidigt att den måste komma ut på engelska också. Och sedan den kom ut den 2 april har nästan dubbelt så många böcker sålts av den engelska versionen som av den svenska.

Var köper man din bok?

All info om boken, och hur man köper den finns på sajten Animpossibleinvention.com. Eftersom den finns på både svenska och engelska, och både som pocket och e-bok, fick jag göra en egen webbutik för att ha ett enda ställe där alla kan hitta boken i olika versioner. Men så småningom kommer den nog ut i bokhandeln också.