Berätta om din bok!

Min bok handlar om funktionsnedsättning.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Anledningen till att jag börja skriva denna bok är på grund av att jag gick sista året på gymnasiet och då har man ett obligatoriskt projektarbete. Jag hade ingen aning om vad jag ville göra från första början men visste att jag i alla fall ville jobba med något som jag personligen anser är intressant och kul. Hur jag kom på idén minns jag inte men ångrar inte en sekund att jag valde detta ämne att skriva om. När jag hade kommit på idén om att skriva om funktionsnedsättning var jag tvungen att komma på vilket sätt jag ville visa upp mitt arbete, jag beslöt mig för att därför att skriva en bok om just funktionsnedsättning, då jag kände att det kändes rätt och jag ville och vill fortfarande nå ut till andra om min berättelse, mina upplevelser och kunskaper om funktionsnedsättning och det kan jag göra nu när jag skrivit min bok ”en unik värld”.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Anledningen till varför jag ville skriva om funktionsnedsättning är på grund av att jag har levt i en värld med funktionsnedsättning större delen av mitt liv och är omringat av det idag på olika sätt. Jag vill berätta för andra vad jag har gått igenom och berätta eller förklara vad funktionsnedsättning är utifrån mina tankar, erfarenhet och den fakta jag hittat. Det som har inspirerat mig till att skriva om funktionsnedsättning är allt fantastiskt jag har stött på under mitt liv. Jag vill även att funktionsnedsättning ska få mer uppmärksamhet och vill att personer som inte fått ta del av en sådan värld att inse hur det är att leva bland funktionsnedsättning. Sedan vill jag ge råd till andra som behöver det och kan få det av en person som faktiskt varit en del av funktionsnedsättning ett bra tag.

Just det som har inspirerat mig till att skriva är att jag vill föra mina berättelser eller upplevelser, erfarenheter och kunskap vidare för personer som vill ta del av det och personer som aldrig stött på en värld av funktionsnedsättning genom att berätta för dem.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

I efterhand då jag har berättat för omgivningen att jag har skrivit en bok har jag själv blivit chockad, mållös och obeskrivligt glad över hur alla har reagerat genom att sagt grattis, önskat mig all lycka och varit glada för min skull. Många har även varit intresserade över vad boken handlar om och även velat läsa den. Så för att sammanfatta min omgivnings respons har jag fått otroligt mycket positiv respons.

 

Skriver du på något nytt nu?

För tillfället har jag inte påbörjat att skriva på något och har faktiskt inte haft tanken om att skriva något nytt men nu när jag tänker på det så vore det kul att skriva igen. Så får se om jag skriver något nytt.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Att skriva en bok har varit en av de tuffaste och roligaste sakerna som jaggjort i mitt liv. Det viktigaste jag tycker när det gäller att skriva en bok ska man välja ett ämne som man är framförallt intresserad av och om man har egen erfarenhet och vågar baka in sina åsikter anser jag att innehållet kommer bli mycket bättre och kommer ge dig som författare en lättare väg att få fram skrivandet samt kunna ge läsaren en bättre förståelse och bild om ditt ämne.

När du ska skriva din bok är det viktigt att du gör en plan om vad du vill att din bok ska handla om och innehålla. Ett tips är att du skriver ner en sorts tankekarta eller brainstormar ett kapitel i taget. Om du känner att det blir för mycket innehåll så är det bara att ta bort men tänk på att du inte tappar tråden och att du kan hålla dig till det du har kommit fram till samt att i respektive kapitel inte innehåller för stora saker som gör att du hamnar på sidospår och skriver för mycket.

Under skrivprocessen är det bra att du jobbar med ett kapitel i taget sedan gör korta pauser då du gör något annat för det kommer underlätta din arbetsprocess så att du inte blir överbelastad. Jag märkte framförallt när jag rättade min text att efter stund blev man blind för vad som var rätt och vad som är fel så därför är det viktigt att du tar en paus och återkommer till rättandet.

 

Varför ska man läsa din bok?

Om man läser min bok kommer man få en mycket bättre förståelse och mer kunskaper om vad funktionsnedsättning är och få en inblick hur det är att leva bland personer som har funktionsnedsättning, vad man bör tänka på och hur långt utvecklingen har kommit.

Läs min bok så kan jag garantera dig att du kommer lära dig något nytt och förhoppningsvis få en bättre förståelse om saker och ting som involverar funktionsnedsättning. Sedan hoppas jag du som egentligen inte har kommit i kontakt med funktionsnedsättning kommer få ett nytt tankesätt eller tänker om.

Så om du väljer att läsa min bok så garanterar jag att du kommer att läsa något som du aldrig stött på och sedan har jag försökt mitt bästa med att göra läsningen så rolig som möjlig genom att inte bara göra boken till fakta bok utan utvecklat samt bakat in mina egna erfarenheter och tankar kring funktionsnedsättning. Njut av läsningen!

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De två mål grupper som jag mest siktar på att nå ut med min bok är först personer som nyligen kommit i kontakt med funktionsnedsättning och behöver vägledning med en viss funktionsnedsättning eller behöver tips och råd om saker ting som involverar en livsstil med funktionsnedsättning. Den andra målgruppen som jag siktar på är personer som inte har kommit i kontakt med funktionsnedsättning och använder sig utav uttryck som t.ex. efterbliven i meningar där det saknar mening och jag vill med hjälp av denna bok få dem att tänka om och inse att dessa uttryck faktiskt har mening och betyder så mycket mer än vad man tror.

Köp boken här!