Min bok är en självbiografi som handlar om mig Amanda och min resa till att inte känna mig trasig inombords. Den handlar om det känslomässiga traumat som jag har haft inom mig under så många år på grund av att jag som liten kände att jag inte hade något värde i andra människors ögon. Jag berättar helt öppet om hur jag både blir misshandlad, sexuellt utnyttjad och våldtagen. Boken är helt sann och är skriven efter mitt perspektiv, hur jag kände mig. Boken utspelar sig från 1987 - 2014. Min högsta önskan var att ha någon form av människovärde och idag kan jag stå stolt och säga att jag har äntligen fått det.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Boken kom till för att jag har haft en otrolig längtan att få hjälpa andra människor och jag ser den som ett sätt att få hjälpa till. Jag har under hela min uppväxt känt mig så otroligt ensam och jag hade önskat att jag hade vetat att det faktiskt finns fler som har levt i liknande omständigheter. När jag började skriva så trodde jag att jag inte skulle klara det, men allt eftersom jag har skrivit så har jag bearbetat så mycket saker som jag bara hade tryckt ifrån mig. Saker som jag trodde var helt bearbetade. Jag har alltid kunnat prata om min bakgrund men aldrig så här öppet och naket som jag nu gör i denna boken, man har alltid en förmåga att förmildra det som hänt och även jag har gjort det tidigare, man kunde till exempel säga "Han låste in mig i lägenheten" men det man egentligen menade var " Han misshandlade mig och våldtog mig medans jag fick torka upp maten från golvet som han tidigare hade kastat på mig och när han var färdig, lämnade han lägenheten och låste sedan dörren från utsidan med polislåset så jag inte kunde komma ut, jag var in låst i flera dagar i sträck" Vi människor har en förmåga att blunda för det mest hemska saker, för att vi inte klarar att hantera det. Jag försöker nu att sätta stop och säger i stället " Det är okey att berätta".

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? Jag skriver för att få ut kunskapen om missförhållanden inom familj och förhållande. Jag vill hjälpa andra och om bara en person i världen får hjälp så är jag nöjd, för då har jag gjort min del för att ge tillbaka. Även om det inte är tillräckligt, jag hoppas att kunna ge i alla fall en person hjälpen och verktygen att be om hjälp eller bearbeta sin egen sorg.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? Det är olika reaktioner men de flesta i min omgivning stöttar mig i det jag gör. Många som jag har berättat för om boken har fått en stor chock för att de kan inte förstå att jag kan vara den jag är i dag, jag är ju den där glada och utåtriktade personen som ser ut som att jag har varit lycklig i hela mitt liv. Jag svarar dem då "Ja varför ska jag inte vara glad och lycklig nu, jag står ju här och älskar mitt liv för att det har blivit som jag önskat mig under så många år. Jag har en familj och en man som avgudar mig och jag lever ju, jag är här där jag aldrig trodde att jag kunde eller förtjänade att vara".

Skriver du på något nytt nu? Nej.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok? Jag tycker att man skall följa sitt hjärta, om man vill skriva så skall man och när man känner sig klar det är då man ska ta beslutet om vad man vill göra med det man har skrivit. Ett tips låt några av era vänner läsa igenom det ni har skrivit och be dem sedan att ge dig feedback, det kan vara bra att också låta någon utomstående läsa, tänk på också att förklara väl i texten för det är ingen annan än du som kan se dina inre bilder.

Varför ska man läsa din bok? Jag tycker att man skall läsa boken för att ju fler folk som läser den, ju mer folk kommer vi att kunna hjälpa. Förståelse för barn, ungdomar och vuxna som har farit illa kommer att sprida sig och då kommer vi att kunna hjälpa fler.

Vad gör du när du inte skriver? Då är jag med min familj och vänner så mycket som jag kan. Har en del ideellt arbete inom kvinnojouren också eftersom det är min passion i livet att få hjälpa andra.

Vilka vill du helst ska läsa din bok? Jag tror att min bok passar de flesta förutom barn förstås, eftersom jag skriver ganska detaljerat kring en del händelser och barn kommer nog ha svårt att förstå det hemska som jag är med om.