Berätta om din bok!

Boken är en självbiografi om mitt liv och hur jag upplevde min transformation från man till kvinna i början av 2000-talet. Jag skriver om hur det kändes och hur jag löste alla motgångar jag faktiskt stötte på.
Inte nog med att jag gick emot strömmen och utmanade det rådande sättet att se könsdefinitioner inom könsbytesutredningen och samhället, så upplevde jag även ett andligt uppvaknande som jag berättar på ett öppet och ärligt vis i boken.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag vill berätta om min livsresa för att ge inspiration till andra människor våga vara sig själv och att öppna dörren till något bortom det fysiska.
Idén till boken föddes genom att jag ville skriva om alla dessa magiska händelser som jag upplevde efter själva könsidentitetsbytet. Jag kom då på att först skriva en självbiografi om mig själv och alla upptåg som jag varit med om i livet, för att sedan berätta om synkrona händelser och magi.
Först skrev jag en bok som hette ”Man undrar ju” som var på 164 sidor. Den sålde jag till vänner och släkt. När det hade gått något år kändes det att det fanns så mycket mer att berätta om själva ”könsprocessen” och hur jag ser på detta med kön och hur samhället är uppbyggt kring dessa ”roller”. Då skrev jag om hela boken till den nya, ”Ett uppvaknande”, som blev skriven på ett mer komplett sätt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad av att skriva för att dela med mig av mina erfarenheter och idéer till andra människor för att väcka intresset, till att våga vara sig själv, vilket inte alltid är så lätt, och dels för att inspirera andra att våga se inåt och utveckla sig självt.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det höjdes ögonbryn kan vi säga eftersom jag var i grund och botten en verkstadsarbetare som nästintill var dyslektiker. Efter uppsägningen från arbetet 2008 där jag hade jobbat i över 16 år, började jag plugga ett antal kurser i Komvux, som gjorde att min språkliga ”talang” utvecklades.
Jag märkte när presenterade boken för andra att just skriva en bok är något som anses vara en ganska ”stor grej” att göra.

Skriver du på något nytt nu?

Jo, jag har ett färdigt manus till en ny bok som heter ”Bryt dig loss” som handlar om att bryta sig loss från gamla mönster som hjärnan har lagrat. Genom olika berättelser ger jag läsaren en idé om hur det så kallade egot fungerar för att ge läsaren en insikt om hur och varför hjärnan gör som den gör och varför vi lider som vi gör ibland. Vad är svartsjuka? Varför är många rädda för förändring? Varför är så många rädda för att tala inför andra? Hur kan man bli fri från beroenden, fobier och ångest?
Jag håller även på att snida till en bok som heter ”Dagbok från rymden”, som handlar om en utomjording som landar på jorden och upplever vårt sätt att leva, vilket blir en omtumlande upptäcktsresa för ”utomjordingen”. Och kanske för den som läser boken.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det hetaste tipset får bli att du skriver upp manuset eller vilka delar som boken ska ska ta upp på ett vanligt papper. Skriv ner stolparna till manuset när du är avslappnad och gärna efter en meditation. Då är du mer öppen till nya idéer. Sitt inte och tänk ut vad det ska innehålla, utan släpp in det genom att tillåta det komma av sig själv.

Varför ska man läsa din bok?
Att läsa om min resa kan ge dig inspiration och insikt i människans oerhörda komplexa natur samt att läsa om en person som var på randen till självmord, nu älskar och är lycklig i livet, kan ge en spark i baken till att våga ändra om sitt liv och göra det du älskar att göra.

Vad gör du när du inte skriver?

Oj, jag gör allt under himmelen när jag inte skriver. Musik, natur, vänner, filosofi, metafysik, gillar tekniska lösningar, läser om hjärnforskning, mediterar och håller mig öppen till livet.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag tycker faktiskt att alla ska kunna läsa denna bok eftersom den är öppet och ärligt skriven för att ge ett perspektiv på hur en jobbig resa kan bli en transformation till något mycket bättre och skönare i livet.

Köp boken här!