Boktitel och namn: Familjen Danbom på Titanic. ”Inte ens Gud fader skulle kunna sänka detta fartyg”.

Berätta om din bok! Vad handlar den om? Vad vill den förmedla? Boken bygger på den faktiska händelsen när Titanic gick under och parallellt med händelsen får du som läsare ta del av min egen släktforsknings historia.

I boken beskriver jag även personer som har varit viktiga för utvandringen ifrån Sverige. Dessa är Sven Magnus Svensson (Barkeryd), Gustaf Unonous (Uppsala), Eric Jansson (Biskopskulla) och Peter Carlsson Cassel (Åby).

I boken får du som läsare följa några av mina utvandrare från Sverige och det slutar med Familjen Danboms bröllopsresa till Sverige. Hur de sedan ofrivilligt hamnade i dåtidens största fartygskatastrof, bristerna hos rederiet och vad som sedan hände efter detta.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Idén om att skriva en bok kom till i ett samtal med en släkting som var på besök i Sverige på denna släktsida. Vissa kapitel i boken växte fram allteftersom att boken fortlöpande skrevs.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? Jag tycker om att sätta ord på ett papper och jag kände att denna historia var viktig att berätta för omvärlden.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? Min omgivning är positiv till mitt författarskap och tycker att det är roligt och inspirerande att jag har skrivit en bok.

Varför ska man läsa just din bok? I boken finns det över 250 personer som medverkar och för oss släktforskare är en sådan bok en guldgruva. Boken vänder sig givetvis även till alla de som är intresserade av Titanic och dess historia.

Vad gör du när du inte skriver? Reser, njuter av livet och arbetar som socialarbetare.

Vilka vill du helst ska läsa din bok? Andra släktforskare men även givetvis de som är intresserade och berörda av Titanics historia.

Skriver du på något nytt nu? Just nu pågår researchen om min nästa bok som jag planerar att ge ut 2018.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok? Låt inget hindra dig utan sätt dig och börja skriv!