Berätta om din bok!


Den handlar om hur mitt liv sett ut innan jag fick min ADHD diagnos och efter. Hur man lär sig förstå sig själv och hur en helt ny värld öppnades för mig.

 

Den handlar även om kampen för vår sons skolsituation och hur kämpigt det har varit. Att se sitt barn må så dåligt är det värsta jag varit med om. I boken har även barnen skrivit hur de upplever sina ADHD diagnoser.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Jag hade en ide från början som under arbetes gång ändrades och växte fram.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Min kärlek till bokstäver. Det är olika just denna gången var det en bearbetning av mitt liv och det jobbiga som vi gått igenom med vår son.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Tror det var många som inte trodde att jag skulle slutföra den eftersom jag har problem med det. Någon har tyckt jag är modig som vågar och galen. De flesta har tyckt att det har varit roligt. Intresset för boken har varit stort, det känns ju kul att folk vill läsa min bok.


Skriver du på något nytt nu?

Ja, det har jag. En som kommer att handla om hur det är att vara förälder till barn med NPF och vilket jättejobb vi föräldrar lägger ner för att få vardagen att funka.

I den andra boken kommer man att kunna läsa om tre olika kvinnor som varit utsatta för kvinnomisshandel.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det är bara att skriva om man känner för det. Har man tanken så våga och testa för annars kanske man ångrar sig senare i livet.


Varför ska man läsa din bok?

För det finns många som känner sig ensamma i sin situation och jag vill visa att ADHD inte är något att skämmas för. Hur jobbigt det är när man är liten och känner att man inte passar in någonstans. Sen är det många föräldrar liksom jag som kämpar och kämpar för sina barns rättigheter i skolan. Man är inte ensam om detta och det är mer vanligt att skolan inte funkar för dessa barn än att det gör det.


Vad gör du när du inte skriver?

Försöker att få vardagen att funka.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Svårt att säga men de som är nyfikna på ADHD, de med egen diagnos, de som skäms över sin diagnos, dom som fått diagnos i vuxen ålder, men också de som har med dessa barn att göra för att de ska få växa upp med ett bra självförtroende och självkänsla.