Fat Molly av Hilde Flink Fat Molly av Hilde Flink

Berätta om din bok!
"Fat Molly - Jakten på lyckan (och kilona)" är en bok mittemellan chicklit  och livsstilslitteratur. Hilde själv kallad genren "livsstils-lit", dvs böcker som omfattar karriär, hälsa, bostad, relationer och famlj, men också  utveckling och sökande som är en del av vårt liv. Särskilt kvinnor och  tjejer i åldern 25- 45 år har många tillfällen till igenkänning  beskrivningen av Mollys liv och tankar.

Om boken: Molly är aldrig nöjd. Fast hon förstår inte varför; hon är  lyckligt gift, har tre underbara barn, bor i sin drömvilla i Stockholm och  har många vänner. Jobbet som resesäljare är förstås inte så kul, hon sitter  mest och dagdrömmer om hur bra livet ska bli sen.
Sen. det är när det riktiga och roliga livet börjar. Sen. det är när Molly  har gått ner elva kilo, fått nytt jobb, mer pengar, ny bil, börjat träna,  slutat med socker, fått ordning på drömhemmet, fått mer energi och tid.
Först då kommer allt att bli bra. Lycklig, smal och i balans - redan på måndag ska hon ta tag i sitt liv en gång för alla! "
Men vad vill jag egentligen?" undrar ofta Molly. När Molly en dag möter sin
gamla vän Marina blir hon tvungen att se på sitt liv ur ett annat
perspektiv. Hennes riktiga liv.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
"Idén till Fat Molly kom då jag var på semester i Grekland med en kompis,  och vi kom på oss själva att vi tittade på kvinnor istället för män. Vi  tjejer är experter på att döma varandra, och oss själva. Boken handlar om  denna utmattande förväntningspress, som vi i stor grad skapar själva."

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Att skriva är tankevila och jag kan få fantisera, hitta på, skratta, gråta, känna, låta orden få flöda fritt ut.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Överraskade, att jag som norska kan ge ut en bok på svenska?

Skriver du på något nytt nu?
- Yes, ny bok om Molly - en uppföljare helt enkelt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Just do it - gör drömmen om till verklighet?