Berätta om din bok!

Det är en erotisk roman som utspelar sig på Madeira under en vecka, där en grupp svenskar berättar i dagboksform om en dag var. I gruppen finns en bedragare. Eller möjligen flera.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén till ramberättelsen kom till under en semesterresa jag själv gjorde. Vi skumpade runt ganska många timmar i en turistbuss, och jag fördrev tiden med att fantisera. Sedan skrev jag det mesta hemma i Sverige, när jag fick stunder över – på tågresor, till exempel, i en anteckningsbok. När jag väl satte mig vid datorn blev det mest renskrivning och putsning på språket.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Åh, det kan vara vad som helst. En galen idé som man börjar spinna runt, tänk om ICA-kassörskan styckade sin man i går kväll, tänk om tunnelbaneföraren är självmordsbombare, tänk om SJ:s tågförseningar beror på ryskt sabotage eller om datorn skriver av sig själv på nätterna …

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det är väl ungefär som alla andra brinnande intressen som kan sluka en människas tid och engagemang – lite tröttsamt för omgivningen. Men man kan inte låta bli.

Just det här manuset har jag inte precis annonserat ut i bekantskapskretsen, eftersom det kan anses lite fult att skriva om sex. Men många vill ju krydda tillvaron genom att läsa erotika, och det finns gott om gratisläsning av ganska låg litterär kvalitet. Jag ville bidra med något bättre. Sex ska vara roligt också.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har faktiskt ett längre romanmanus i samma genre i stort sett färdigt. Om ” Fem ståndare och en pistill” säljer så kommer nästa också ut på Lasse-Maiaz förlag. Till ”vardags” arbetar jag med ”vanliga” förlag och blir utgiven med en titel i vår och kanske en nästa vår.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv mycket, men läs ännu mer. Fundera över vad som gör en bok bra. Använd metoderna till din bok. Var också noggrann med språket.

Varför ska man läsa din bok?

För att lämna verkligheten en stund, njuta i fantasins värld!

Vad gör du när du inte skriver?

Äter, älskar och sover. Jag skriver en hel del i mitt vanliga yrke också.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vanliga män och kvinnor i mogen ålder med lust till livet – den berättar om sådana.