Jönköpingsposten recenserar "Allt är en bild av mitt hjärta. Konstnärsparet John Bauer och Ester Ellqvist"

"Allt är en bild av mitt hjärta. Konstnärsparet John Bauer och Esther Ellqvist" får en bra recension av Yvonne Teiffel.

"Efter många sidor som bara blir en repetition av vad vi redan visste om John Bauer och Esther Ellqvist blir Margareta Wersälls nya bok om konstnärsparet en alltmer fängslande beskrivning av en komplicerad relation."  - Yvonne Teiffel - Jönköpingsposten

Så skriver Yvonne Teiffel i Jönköpingsposten om "allt är en bild av mitt hjärta. Konstnärsparet John Bauer och Ester Ellqvist" av Margareta Wersäll. Nedan kommer ett utdrag ur recensionen:

"PARET MÖTS ÅR 1900 på Konstakademin där Esther antagits till Fruntimmersafdelningen.
Hon är vacker och uppvaktad, men det är John hon vill ha. Hon blir hans sagoprinsessa, samma väna kvinna som återkommer i bild efter bild även långt efter det att misshälligheterna eskalerat. Esther är hans idealbild av kvinnan, den oskuldsfulla. Så ska hon vara, så ska hon förbli.

Men Esther är ingen menlös liten prinsessa. Hon är stark i sig själv, dessutom påverkad av samtidens berömda kvinnor som kämpar för kvinnosaken och för det jämlika äktenskapet. Ellen Key är en av dem. Vid ett besök hos vännen Ellen på hennes gård Strand vid Vättern står Esther och ser genom fönstret bort mot Hästholmen. Ett par år senare är det just där hon och hela hennes familj ska dö! - Yvonne Teifell - Jönköpingsposten.

Om du är intresserad av konst, komplicerade förhållanden i allmänhet eller John Bauer och Esther Ellqvist i synnerhet rekommenderar jag att ni går in och köper den i Vulkans butik.

Vill du också ge ut din egen bok vulkan så kan du kolla in våra bokpaket som vi erbjuder, t ex författarpaket.