Berätta om din bok!

First Harvest är en novellsamling (debut) som inkluderar 13 historier inom genren spänning/skräck, skrivna mellan dec 2010 - dec 2011.  Historiernas fokus ligger på kufiska karaktärer vars psyken ställs på sin spets allteftersom verklighetens illusioner raseras. Miljöerna och tidsepokerna där historierna utspelar sig i varierar kraftigt, alltifrån 20-talets New Orleans till fiktiva, sömniga småstäder i nutid. Oftast är utgångarna blodiga, men med finurliga, oväntade avslut som lämnar ett förvridet leende hos läsaren.  

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Fram tills vintern 2010 hade jag sysslat med musik på heltid (låtskrivande, inspelning m.m). Jag kände för att starta något nytt och hoppade på en skrivkurs på distans i London. Efter några månader så låg det en liten hög med noveller som jag började polera och skruva på. Högen växte iochmed att jag skrev fler och omkring November 2010 kände jag för att göra något med dem och då började ideerna för boken att formas i huvudet vad gällde tema, utformande och sättning. I December var den klar och tryckt. 

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Antagligen det faktum att det inte finns några gränser för vad man kan göra. Det är ett ultimat botemedel mot tristess och själva skrivproceduren är en ultimat flykt där jag sveps in i olika platser och händelser. Min inspiration kommer ifrån allt möjligt, karaktärer kan härleda från märkliga människor man ser utomhus, mardrömmar, dokumentärer m.m kan också så små frön till fantasin.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Positivt och nyfiket.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har precis skrivit klart min nästkommande bok "Violet and the Witch of Goblin Haven" som är ett längre verk som nu ligger och vilar inför slutgiltig redigering. Sen sitter jag och skriver på noveller och andra kortare historer (flash fiction) som jag planerar att ge ut under 2012.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag ser mig själv som novis efter c:a två års skrivande, men planering, strukturering och att skriva fokuserat varje dag (slopa TV tittande) kan göra en hel del.

Varför ska man läsa din bok?

För att man gillar att bli underhållen och trollbunden av genuina skräcknoveller som härstammar från den gamla populärlitteraturen från 30-50 talet kallad "pulp-fiction".

Vad gör du när du inte skriver?

Lagar mat, läser, samlar på udda föremål, spelar brädspel och avnjuter en god Bourbon då och då.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som uppskattar skräck och spänning.