Berätta om din bok!

  • I bokens kåserier berättar jag flera dråpliga historier från 1970- och 80-talet. Min ambition är att på ett mysigt sätt minnas hur vardagen då såg ut i Stockholm och framför allt i Vasastan. Jag minns också när rockgruppen KISS var nya, månadspengen i bästa fall räckte till en LP-skiva. Jag saknar flipperspelen och tablettasken PIX – både den gröna och den blå…

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

  • Sedan många år arbetar jag som solist och kammarmusiker. Min hemsida informerar naturligtvis om min konsertverksamhet, men där finns det också en flik med mina kåserier. I boken har jag valt ut mina egna favoriter ur dessa.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

  • En stor inspiratör har för mig varit Gunnar Friberg som skrev krönikor i Teknikens värld från 1960-talet till mitten av 80-talet. Han hade en underbar berättarteknik och en schwung i sitt sätt att skriva.

När jag för ett par år sedan skrev mitt egna första kåseri i ett nyhetsbrev vid Göteborgs Universitet, där jag är anställd som lektor, fick jag positiv respons från mina kollegor. Det uppmuntrade mig att fortsätta skriva.

Skriver du på något nytt nu?

  • Ja, jag skriver nya kåserier till min hemsida. Kanske blir det en ny bok om något år…

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

  • Skriv punkter eller stödord om det du vill berätta. Skriv ett par meningar kring varje punkt och stödord. Sätt samman texten, läs igenom och skriv om texten flera gånger – finslipa den.

Varför ska man läsa din bok?

  • För att bli glad. Jag har försökt skapa ett nostalgiskt mys med anekdoter om det glada 70- och 80-talet. Minns du själv hur tobaksaffären såg ut där du köpte lördagsgodis?

Vad gör du när du inte skriver?

  • Jag är lektor i musikalisk gestaltning vid Göteborgs Universitet samt solist och kammarmusiker med marimba som huvudinstrument. Mina konserter försöker jag krydda med roliga livsöden – några av dem ryms bland mina kåserier.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

  • Alla ni som vill ta en kort paus i vardagen - t.ex. på kafferasten eller när man sitter på bussen. Där hoppas jag att mina kåserier kan muntra upp en vanlig dag.