Berätta om din bok!

Min bok handlar om en äventyrsresa. En resa i egen bil genom hela Afrika. Resan går genom öknar, över oändliga savanner och genom spännande vildmarker där jag upplever Afrikas fantastiska natur och enastående djurliv. Kanske den viktigaste delen av resan är alla möten med vanliga människor och de många vardagsupplevelserna i små avlägsna byar långt från allfartsvägarna. De stundtals obefintliga vägarna, och en bil som ofta får problem, gör också resan till ett extra spännande äventyr. En bok om ett fantastiskt äventyr, en reseberättelse och en kittlande inspirationskälla för dem som funderar på en liknande långresa.

Hur kom boken till?

Jag kunde inget om bilar men köpte en, utrustade den och körde genom halva Asien och hela Afrika. Det blev många mil, både på och utanför vägar. Jag kunde inte mycket om fotografering, men köpte ett objektiv till min gamla kamera och beslöt att lära mig. Förutom att resa älskar jag att skriva. Jag beslöt att blogga om mina resor så att andra skulle kunna resa genom mig. Skriva om mina resor för dem som vill resa, men som av olika anledningar kanske inte kan. Bloggen växte och växte och boken kom till som en naturligt resultat av bloggen.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Denna bok blev en naturlig och avslutande del av en långresa genom Asien och Afrika med flitigt bloggande. När del ett "Från Malmö till Mumbai" var klar var beslutet lätt att göra en bok även om Afrikaresan.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag lever inte för att skriva, men jag lever när jag skriver. Jag känner mig otroligt "här och nu" när jag knappar fram ord och bygger meningar. Jag beslöt att blogga om mina resor så att andra skulle kunna resa genom mig. Skriva om mina resor för dem som vill resa, men som av olika anledningar kanske inte kan. Mina bloggar blev till böcker och mer kommer det förhoppningsvis att bli.

Skriver du på något nytt nu?

Nej, efter många och långa timmar med "Från Durban till Kairo", både med skrivande och layout, tar jag nu semester. Men tankarna på en ny bok och vad den ska handla om är på god väg att ta form. Börjar faktiskt redan längta efter att skriva igen.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

En röd tråd måste finnas. En synopsis är bra. Men låt inte tiden gå och gå och gå, för att du inte kan se den slutliga boken framför dig. Sätt dig ner vid datorn och börja knappa. Orden kommer, var så säker.

Varför ska man läsa din bok?

Tycker man om äventyrsberättelser från exotiska miljöer är detta boken man ska läsa. Det är en bok om ett fantastiskt äventyr, en reseberättelse och en kittlande inspirationskälla för dem som kanske funderar på en liknande långresa.

Vad gör du när du inte skriver?

Reser, umgås med familj och vänner, och grottar gärna ner mig i historia och konst.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Kanske framförallt de som inte kan resa, men som så gärna skulle vilja, och genom min bok kan få resa med mig. Ja och alla de som gillar resor till exotiska länder och som kanske tror att "äventyrsresor" är svårt. Det är bara att packa och ge sig ut, gammal som ung, och njuta av vår underbara värld.