Berätta om din bok? Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Min roman fick sitt första frö i jorden när jag för många år sen satt på en uteservering i Rio med en pappersbit och en penna framför mig. Den växte sen fram under mina följande 23 resor till Brasilien

när jag försökte fånga delar av allt som passerade revy omkring mig.

 Varför ska man läsa din bok?

För att det kan finnas nåt där att upptäcka och känna igen, beröras, underhållas och låta sig inspireras av.

Om man som jag lockas av att

 Vad får dig att vilja skriva?

Ett exempel…”ur högen”. Som ung nittonåring bodde jag en gång på ett enkelt hotell på Mallorca där ett par Amerikanska unga män några kvällar sjöng och spelade Country&Western i vår lilla bar.  En dag tog en av dem med mig ut till sitt hangarfartyg varifrån de hade en veckas permission. Han visade mig runt på det 16 våningar mäktiga fartyget och avslöjade händelser från det då pågående Vietnamkriget. ”Det där” hade jag med mig i motorbåten tillbaks över det blå medelhavet… och tänkte att någon gång kommer jag att vilja berätta …men egentligen tog jag nog första steget när jag som elvaåring cyklade hem från biblioteket med en ”hel värld” bakom mig på pakethållaren….

 Har du råd och tips till andra som vill skriva en bok?

Försök att se din berättelse med läsarens ”ögon” …och ”kill your darlings.”

 Vika vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst som föredrar att ”kliva ombord på planet”…än att stå kvar och se det försvinna i fjärran.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar i psykiatrin, tränar mina 2 tävlingshästar och mig själv, läser och skriver lite, försöker utveckla mina språkkunskaper i Portugisiska och Engelska och kopplar av ibland med en film…

Skriver du på något nytt nu?

Jag har en ide´och en ”hög” med anteckningar…vi får se…