[vc_row][vc_column][vc_column_text]Boktitel och namn? Snälla gud ha mig kär av Kerstin Zakolski

Berätta om din bok! Min bok kom till under en svår tid i mitt liv. Jag bestämde mig för att inte längre ha hemligheter, att jag inte längre behöver leva som ett offer. Min bok visar på det lilla barnets sätt att hantera livet, övergreppen och de vuxnas oförmåga. Med min bok vill jag förmedla att det går att komma vidare genom att bearbeta sina upplevelser och att våga ta emot hjälp.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Min bok växte fram genom att jag skrev av mig känslor och upplevelser. Då jag märkte att mina texter uppskattades av andra samlade jag dem till en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? Jag inspireras mycket av naturen. Många av mina dikter bottnar i naturupplevelser och det vackra i naturens underverk. Naturligtvis har jag även inspirerats av viljan att ta mig ur mina minnen och gå vidare samt av tanken att det kanske finns någon som kan känna sig hjälpt av någon av mina dikter. Jag är inte ensam!

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? Jag fick många positiva reaktioner. Mina dikter togs emot med respekt och det uppmuntrade mig att sammanställa boken.

Skriver du på något nytt nu? Ja, jag skriver små texter om mitt liv nästan dagligen. Jag vet inte om det kommer att utmynna i en till bok eller om jag kommer att behålla dem för mig själv.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok? Om du vill skriva en bok skall du skriva om det ditt hjärta är fullt! Jag tror att det är mycket viktigt att en text känns sann oavsett om den är skönlitterär eller i diktform.

Varför ska man läsa din bok? Min bok kan läsas av den som upplevt liknande saker som jag har. Men jag tror att boken även kan uppskattas av den som ”bara” har ett intresse för sina medmänniskor, den som ser det vackra i att dela vår mänsklighet med varandra. Jag tänker mig även att man kan använda min bok i de sammanhang där kvinnor i kris rör sig, på behandlingar, i utbildningar. Främst ska man läsa min bok för att den skulle innebära en insikt i en medmänniskas liv som kan betyda utveckling! Och för att dikterna är bra!

Vad gör du när du inte skriver? Jag arbetar som distriktsläkare. Jag är mamma till två vuxna pojkar och gift med en man från polen. När jag inte arbetar eller skriver målar jag bilder från min barndom. Dessutom vilar jag genom att se trevliga serier på TV!

Vilka vill du helst ska läsa din bok? Jag brukar tänka att om en enda kvinna genom att läsa min bok inser att hon inte är ensam, att det finns hjälp att få, då har min bok haft framgång! Men jag hoppas så klart på en större publik, av människor med ett intresse för sina medmänniskor![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]