Berätta om din bok!

Talisman är första boken i en helt ny thrillerserie som heter Talionprincipen. Serien handlar om privatspanaren Tom som ser till att ta lagen i egna händer då han anser att samhällets rättssystem brister. Han ser till att hämnas oförrätter via den urgamla rättsskipningen Talionprincipen; öga för öga, tand för tand. Talisman handlar om hedersvåld och om en terrorist. I bokens inledning inser en ung kvinna, Nasira, att hon är bortom hjälp. Det tar ett tag, men när hon står med ryggen mot trädstammen, och ser stenarna som de fyra männen har med sig, så förstår hon att det är över. Mordet på Nasira inleder en kedja händelser som ska förändra flera liv. Hennes lillasyster bestämmer sig för att gå under jorden, och tar hjälp av en byrå som inriktar sig på den typen av verksamhet. Tom, som arbetar för byrån och är ansvarig för att hjälpa Noor inser dock att detta inte är något vanligt uppdrag, och att priset för frihet är högre än vad han någonsin kunnat ana ...

Hur kom boken till?

Grunden till storyn skapades under en veckas cykelsemester tillsammans med min fru på Gotland under sommaren 2018.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Talisman liksom hela den kommande bokserien Talionprincipen bygger på färdiga idéer.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Spänningen under skapandet får mig att vilja skriva, känslan är som att titta på en spännande film. Jag blir inspirerad av att försöka väcka känslor till liv hos läsaren.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, på nummer 2 i serien Talionprincipen; Secta.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tänk inte så mycket på form, struktur och upplägg. Fokusera på en intressant handling som tar sin början i en specifik händelse och se till att bara komma igång. Strukturen ser du över senare.

Varför ska man läsa din bok?

För att komma bort från vardagen för en stund och läsa en välskriven och spännande thriller med bra driv och en huvudperson som har övermänsklig fysisk styrka och uthållighet.

Vad gör du när du inte skriver?

Arbetar som managementkonsult för Trafikverket.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vuxna kvinnor och män som tål tät spänning med hämnd som trigger.