Berätta om din bok!

”Mod Hopp och Kärlek Mitt i Livet – förändringens tid”

Boken tar avstamp i mitt livs största hopp, ur en lång relation. Jag var tvungen att skapa en ny väg framåt, hitta nya sammanhang utan att veta hur det skulle gå till. Man följer min resa där nya bitar visar sig efter hand (inte alltid så fort som jag skulle vilja…) med ledtrådar till hur man kan hantera förändring, och se gåvan i den. Det blir nya hopp, i andra sammanhang, och jag blir både starkare och mer inlevelsefull i vad jag vill under vägen. En sak till; ”Mod Hopp och Kärlek…” visar att det är möjligt att hitta kärleken igen, mitt i livet!

 

Hur kom boken till?

Som coach ser jag hur samma livsteman återkommer hos flera av oss. I coachandet utgår man från människan man har framför sig, och ger sällan råd. Jag kände att en bok där mina erfarenheter kopplade till verktyg för reflektion vore värdefull.

 

Var det en färdig ide’ eller växte den fram under skrivprocessen? 

Jag såg tidigt framför mig att kapitlen skulle innehålla olika teman, eller ledtrådar. Sen gällde det att välja vilka händelser som skulle passa in, och varför just de kändes angelägna att dela. Livets berättelse fortsätter ju, så sen behövde jag bestämma var boken skulle sluta också…

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Livet med alla dess oväntade vindlingar genom glädje och vemod. Vad vi kan lära oss av det och dem vi möter. Magiska ögonblick och den lyckliga slumpen.  Att inspirera, ge hopp och insikt i sin egen förmåga är en stark drivkraft, både i skrivandet och mitt coachande.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, en feelgoodbok som känns lustfylld medan den tar form…

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

”Skriv ur hjärtat skriv!” Det som ligger dig närmast och känns angeläget betyder ofta något även för andra.

 

Varför ska man läsa din bok?

För att öppna sig för mer glädje och förundran! För att få ledtrådar till att skapa en mer njutbar livsresa, oavsett vad som sker.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Coachar människor i förändring, planerar event och umgås med familj och vänner. Och läser såklart! Jag älskar böcker!

 

Vilka vill du ska läsa din bok?

Medmänniskor mitt i livet. De som liksom jag har ett behov av att stanna upp och fundera över nästa steg ibland, hitta modighetsknep eller inspiration för att gå mot sin dröm, eller har viljan att öppna sig för det oväntade…

( De som har allt uträknat från början och kör på utan att tveka kommer klara sig bra ändå.)