Berätta om din bok!

Orosmolnen drar in över våningsplanen på Axabanken. Den nya vd:n Hanna Bergstedt är målinriktad och skyr inga medel för att visa marknaden att hon menar allvar. De anställda får känna av det nya klimatet på mer än ett sätt. Maktkamperna och intrigerna växer i den lilla banken som säger sig vara kundvänlig.

Staffan Westman, försäljningschef, och Gunilla Ovin, projektledare, är båda en bit över femtio och börjar inse att deras jobb på Axabanken är i farozonen.  Säkerhetschef Janne Garpenberg, som har ett romantiskt förflutet med nya vd:n, känner sig avpolletterad och börjar misstänka att någon tagit hans plats som chefens favorit. Det är många som har anledning att vilja slå tillbaka. Frågan är vem som får revansch och om hämnden är så ljuv som det sägs?

 Det här är en spänningsroman förlagd till bankmiljö. Boken handlar om den hänsynslösa jakten på högre vinst, men är också en berättelse om hur vanliga människor blir pjäser i ett spel om stolarna på en arbetsplats.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken är ett resultat av ett hobbyprojekt som fått puttra och mogna ett bra tag. Efter att ha blivit erbjuden ett avgångsvederlag mitt i livet började jag plugga på Poppius Journalistskola för att bredda min kompetens. Jag fick då möjlighet och tid att börja snickra på min berättelse och göra verklighet av en dröm jag länge haft – att skriva en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 Jag inspireras av livet. Med åren får man erfarenheter och de är roliga att omsätta i text. Själv läser jag helst snabb spänningslitteratur och därför föll sig valet av genre naturligt.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 Jag har fått enbart positiva reaktioner.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har några idéer och avsikten är att få ner någon av dem i tryck inom kort. Det måste bara puttra klart först.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag tror att många före mig har kommit till samma slutsats. Man måste ha tålamod och inte ge upp. Jag har skrivit om och ändrat i texten många gånger. Det är också bra att ha ett bollplank att pröva text och idéer på.

Varför ska man läsa din bok?

Den här boken är avsedd att roa och väcka eftertanke på samma gång. Med en spännande handling i en för många bekant miljö, hoppas jag att min bok ska underhålla läsaren samtidigt som den tar sig an en viktig fråga. Hur värderar vi äldre medarbetare?   Alla som någon gång arbetat i en stor organisation kommer nog att kunna känna igen sig.

Vad gör du när du inte skriver?

Då ägnar jag tid åt min familj och mina katter.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag hoppas att en bred publik vill läsa min bok. Men en specifik målgrupp är förstås anställda i bank- och finansbranschen.