Berätta om din bok!

Det här är ett manuskript som kostat närmare två miljoner kronor att producera, jag vet, det är helt sjukt, och den har ett tillhörande soundtrack med samma namn som finns tillgänglig överallt, exempelvis Spotify och iTunes. Det är den största Do It Yourself releasen som gjorts i Sverige. Typ någonsin.

Den handlar om vad som skulle hända socialt, politiskt och ekonomiskt om alla världens pistoler blev utbytta mot apelsiner.

Och alla intäkter ifrån boken går till välgörenhet.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det här manuskriptet har arbetats fram utav mig under många, många år.

Först skulle det bli en långfilm med jättemånga investerare, men det gick åt pipan, sen skulle det bli en teaterföreställning, nu blev det en bok och en tillhörande temaskiva.

Det är väldigt många som har lagt ner otroligt mycket jobb på det här, kollegor har dött under manusbearbetningen, så det här är lite grann ett livsprojekt för mig.

Filmversionen exempelvis resulterade bara i en teasertrailer som jag har på min youtube-kanal om man vill kolla upp. Jag driver ju skivbolag annars och hade arbetat på en ny skiva i flera år och hade lite musikalisk skrivkramp, det kändes som att jag fastnat lite, men det var först när jag hörde Tyler The Creators temaskiva Wolf som alla pusselbitarna föll på plats och jag insåg att jag skulle kombinera min musik med det här manuskriptet.

Det här skulle bli en bok med ett soundtrack till.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Ilska.

 Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Min omgivning reagerar med fasa över allt jag gör. Min musik är mitt liv och min musik är mitt författarskap och det är därför jag slår sönder tunnelbanevagnar och skriver melanieisdemented överallt medans jag filmar det, gör musikvideos av det, och inkluderar i soundtracket till boken.

Allting är musik och frekvenser för mig. Även ord. Min omgivning står handfallet och tittar på brevid och polisen är... polisen är maktlös.

Kul story om polisen, by the way; Poliser, doktorer och advokater har alltid varit mina största fans och varje gång jag blivit gripen så har polisen alltid frågat hur det går med nya boken. Polisen kan mina texter bättre än vad jag kan dom själv. Jag gillar polisen.

Skriver du på något nytt nu?

Nope. Men du vet skivbranschen är riktigt bisarr, så ena stunden så gör man ingenting och andra stunden så arbetar man med projekt värda miljontals kronor. Ena sekunden gör man musik, andra skriver man böcker. Nu snart exempelvis så ska jag spela in en video till en av låtarna till den här boken med ett väldigt stort produktionsbolag. Men vi får se hur det blir med det, allt går upp och ner här du vet.

Kul grej om videos by the way; På en av låtarna till den här bokens soundtrack som redan ligger uppe så har jag gjort en video där jag tar en bild på mig själv varje dag under alla år jag jobbat med bara soundtracket till boken.

Förstår du? Kan du föreställa dig arbetet bakom det här projektet? Jag antar iochförsig att du kan det eftersom du arbetar med vansinniga människor hela tiden.  Men du måste kolla upp min youtube-kanal jag svär. Googla melanieisdemented.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Ja. Ge upp. Om du ser någonting som en kamp, så kommer det att bli en kamp. Låt det bara hända. Låt boken skriva sig själv.

Varför ska man läsa din bok?

Varför ska man lyssna på min musik?

Vad gör du när du inte skriver?

Fuckar ur, på nivåer du inte kan föreställa dig.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst som någonsin fått sitt hjärta krossat.

Köp boken här!