Berätta om din bok!

Vi får följa den lilla köttbullen på ett speciellt och ögon öppnande äventyr när den rullar ner från matbordet förbi hunden Rasmus och katten Ludvig in i det lilla mushålet i familjens kök. Där inne så finner köttbullen massa små söta möss samt Pappa mus. Mystiska ritningar på väggarna och drömmar som köttbulen inte förstår, men varjedag som går i det lilla äventyret så börjar pusselbitarna falla på plats och även den stora frågan, vem är Pappa mus egentligen?

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken kom till väldigt spontan när jag och min vän pratade om min passion att vilja skriva barnböker. Jag hade jag några idéer men de var rätt stora och jag var inte beredd på att skriva en stor berättelse då jag inte visste hur publicering och tryck fungerade, istället slog tanken mig att skriva en kortare berättelse så jag kunde få en känsla för branschen. Jag bestämde mig för att skriva något litet men djupt och av en hittills oklar anledning  fick jag köttbullar på hjärnan. Jag satte mig ner samma kväll, satte på musik i hörlurarna och började skriva. Efter jag var klar så ville jag publicera den utan bilder, men desto mer jag tänkte på berättlesen ju mer insåg jag hur illustrationer skulle kunna komplettera min historia.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

För att växa i själva berättelsen och att skriva något som är anurlunda men som ändå kan förstås och fördjupas i. Något som inte ser ut och vara komplicerat men är djuparen man tror när man väl har läst klart det.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Dom tog det väldigt positivt men samtidigt som en chock, för det var ingen som trodde att jag skulle skriva en barnbok, men feedbacken fick mig att le iallafall så det var kul...

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har några idéer och har börjat lite smått på en ny berättelse, det är rätt mycket som händer i mitt liv just nu. Och när det ekonomiska börjar komma ifatt så är jag tvungen att ta en liten paus och tänka på hur jag ska ordna upp det först innan jag kan börja med skrivandet igen... Min passion har inte stoppat mig från att ta mina sista sparade pengar och investera dom i detta har projektet. Gör boken bra och responsen från anmälheten är positiv så så lär jag inte lägga pennan ifrån mig och skriver mer.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Följ era hjärtan och gör de ni känner, att skriva en bok är inte bara att skriva utan det är mycket jobb bakom det, så som, korrektur  hjälp, god kommunikation med ditt förlag.. Det är även viktigt att tänka på eventuella bilder som ska finnas med, och då måste ni hitta en illustratör också. Men i slutändan ska det inte stoppa er, så har ni pengar över och en av era stora passioner är att skriva en bok så är det bara att börja lite sakta men säkert och köra på.

Varför ska man läsa din bok?

För den är inspirerande och förmedlar i min åsikt, den viktigaste lärdomen till föräldrar. Barn är vår framtid och en uppväxt i vilken de kan finna en trygghet i sig själva utan att ge efter grupptryck och andras påtvingade ambitioner är varje barns rättighet men denna enkla sanning glöms tyvärr bort alltför ofta idag, och att få påminna föräldrar genom en enkel men djup berättelse är något vackert och glädjer mig. Och en annan anledning är att bilderna är ritade för hand och bara dom är ögon godis att kolla på.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver försöker jag hålla mig aktiv med att gymma och spenderar tid med familj och mina närmaste. Film är en sak som ligger mig varmt om hjärtat men även anime (japanska) serier. För tillfället är jag jobbsökande spendera rätt mycke tid att hitta något här i malmö.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Både stora och små, inspiration kommer i många former och färger och inte alltid i svart och vitt...