Berätta om din bok!

Boken handlar om Ebba som gör en förändring i sitt liv och vad det leder till. Det är en fiktiv historia men skulle mycket väl kunna vara ”nästan” sann.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag började skriva på historien mest för att jag tycker om att skriva och hitta på saker. Jag hade ingen färdig idé eller aning om vart det skulle leda. Så min bok har helt och hållet växt fram. Jag har väldigt sällan en plan när jag sätter mig för att skriva, det bara kommer och det ena leder till det andra.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid tyckt om ord och började läsa böcker väldigt tidigt. Inspiration hittar jag runt omkring mig. Det kan vara ute i naturen, människor på stan, människor jag träffar i mitt arbete. Jag finner ett lugn när jag skriver, nästan som ett slags meditation.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jag har fått många positiva reaktioner av människor omkring mig. Min familj har stöttat mig hela vägen från första meningen.

Skriver du på något nytt nu?

Javisst, jag är i fullt arbete med nästa manus.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv, skriv, skriv och skriv. Börja med små noveller om dagliga ting bara för att bli bekant med att uttrycka sig i ord. Skriv helt enkelt om vad som helst men skriv!

Varför ska man läsa din bok?

Jag tror att min bok är en ”må bra bok”. Jag upplever att den är lättläst och underhållande. Lite spännande, lite sorglig, lite rolig och lite tänkvärd.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar som ”Fitness Instructor” på ett gym i Skottland där jag bor. Eftersom jag träffar mycket människor i mitt yrke ger mig skrivandet ett lugn som jag uppskattar. Huvudet får sitt liksom.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst som vill ha några timmars avkoppling.