Berätta om din bok!

Boken är första delen i en serie böcker som kan anses hamna inom genren kriminalromaner. Boken inleds med att en man blir oförklarligt dödförklarad. I sin jakt på att reda ut varför detta skett hamnar han i diverse knipor och blir även eftersökt av polisen. En stundtals smått kaotisk tillvaro följer och frågor som kräver sina svar uppstår. Fler personer träder in i handlingen och vi får följa deras interaktioner.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Efter att tidigare endast ha skrivit kortare historier, kåserier, tankar och funderingar, så kändes det som att det var dags att skriva en längre, sammanhängande berättelse. Resultatet består i dagsläget av tre böcker, varav detta är första delen och de andra två ännu inte är utgivna. Jag hade förstås en grundidé om vad boken skulle handla om och innehålla när jag började skriva. Sedan har handlingen och karaktärerna som figurerar i boken utvecklats allteftersom. Turligt nog kan en berättelse och rollfigurerna däri, stundtals få eget liv och historien skriver sig själv.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Känslan av att skapa något och arbeta fram det genom den kreativa processen är ett nödvändigt inslag i mitt liv. Därav mitt nystartade företag där jag ger ut mina egenproducerade böcker och min egenproducerade musik.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Det är fortfarande ingen som kan förstå att jag numer är kändis. När jag påpekar det för personer i min omgivning så ser de mest frågande ut. Det är mycket märkligt.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har påbörjat den fjärde delen som hänger ihop med övriga tre böcker. Mycket av handlingen i finns i huvudet, men tiden har inte räckt till för att få ner det i skrift.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Vi har redan läst övriga författare och hur de skriver, så skriv som dig själv. Alla tar givetvis influenser någonstans ifrån, men man har ändå sin egen röst och skriver man inte med den så vet jag inte vad meningen är.

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok om man är nyfiken på hur en historia kan skrivas utan påverkan från annan ansvarig utgivare än författaren själv. Boken är ju ändå fullt läsbar från pärm till pärm. Själv har jag läst för lite deckare i mina dagar för att veta hur andra skriver, men förhoppningsvis erbjuder min bok en annorlunda belysning av genren.

Vad gör du när du inte skriver?

Gör omslag till boken jag skrivit, alternativt producerar min egen musik som jag också säljer genom mitt företag “Magnus Bolin Productions”. Jag studerar för närvarande Musik och Ljuddesign, så det blir en del tid som går till skolarbete. Dessutom har jag ett annat jobb förutom företaget. Skrivandetiden är därmed begränsad och fridlyst. Jag försöker även lära mig att åka skateboard.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Personer som letar efter alternativ till redan etablerade författares verk. Jag har som sagt inget att jämföra med eftersom jag inte läst någon av våra samtida deckarförfattare, men tror ändå att min bok skiljer sig från deras verk. Men å andra sidan, varför skulle inte den som gillar att läsa etablerade deckarförfattare kunna plocka upp min bok och läsa den också? Det kanske kan ge behållning att läsa den oavsett vilka preferenser man har.