Boktitel: "Wordless"

 

Berätta om din bok!

 

Boken är en diktsamling skriven på engelska. Innehållet består av dikter, nedskrivna tankar och funderingar, kåserier och diverse cyniska utspel.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Jag vet aldrig vart jag slutligen hamnar rörande textens innehåll när jag sätter mig ned för att skriva, så någon färdig idé var det inte i detta fall. Ofta går det trögt att skriva och det blir mestadels sådant som man inte gör något med, medan det andra gånger går lätt att skriva sådant som man till slut blir riktigt nöjd med. Boken är ett resultat av åtskilliga kortare skrivsessioner. Detta sätt att skriva verkar passa mig bra, eftersom jag oftast har känslan av att vara på väg någonstans och därför inte gärna sitter i timtal och skriver.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

Kaffe och godis.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 

Det är ingen som har förstått att jag numera är kändis.

 

Skriver du på något nytt nu?

 

Javisst, jag älskar poesi och jag älskar att skriva!

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

 

Jag kan svara på denna fråga med hjälp av att citera ett kort utdrag i form av ett konstaterande ur boken: "You do your thing best."

Alltså, tro på det du skriver och att det du skriver har något unikt som inte kan uttryckas bättre av någon annan än dig själv. Allting man skriver blir inte bra och man kommer heller inte att vara nöjd med allt man skriver, detta är dock inte någon anledning till att sluta skriva.

 

Varför ska man läsa din bok?

 

Det vet jag inte, jag vet bara anledningar till att man inte ska läsa den. Man ska inte läsa boken om man är religiös fanatiker, eftersom man då kan reta upp sig i onödan på mitt sätt att se på världen. Gillar man inte att läsa cyniska inslag med anmärkningar på mänskligt beteende, så bör man låta bli att läsa boken. Om man har svårt att uppskatta eller förstå ironi och sarkasm, så är även detta en bra anledning till att strunta helt i att läsa det jag skriver. Tycker man dessutom inte om att det mitt ibland alla dessa cyniska yttringar och arga utspel, förekommer vissa beskrivningar av känslor som kanske kan anses vara av mer positiv anda, så bör man absolut lägga boken åt sidan en gång för alla.

 

Vad gör du när du inte skriver?

 

Jag sitter mest hemma och stirrar in i väggen. Denna aktivitet är förstås mycket stimulerande och utvecklande på ett personligt plan.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 

Det vore fint om alla i hela världen köpte och läste min bok, av självklara anledningar, men man får förstås nöja sig med att endast några få miljoner människor köper och läser boken. Dessa miljoner människor får dock gärna vara människor som tål att läsa sådant som ibland kan anses vara lite stötande eller lite "över gränsen". Möjligtvis så är "Wordless" lite mindre stötande i sin natur, jämfört med min tidigare bok "Bolin: Exclusively" som också finns att köpa på Vulkan.