Berätta om din bok!

Boken är främst en diktsamling som handlar om huvuden som exploderar och insekter som kryper. Det finns inslag av politiska funderingar och mina tankar om religion. Diktsamlingen innehåller några fiktiva berättelser och även dikter om sådant där som de snackar om... ni vet det där, sådant som de kallar kärlek? Eller inte vet jag, vad är det för något?

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken har kommit till när jag druckit kaffe. En del av dikterna är skrivna med avsikt att jag ska kunna använda dem som sångtexter, men jag tycker att det går bra att läsa som det är. Det som finns skrivet är skrivet för att andra ska kunna ta del av det, jag hade dock inte tänkt i de banorna att man kunde ge ut det som bok. Nu finns dikterna och berättelserna att läsa i bokform för den som vill och det är bara att tacka vulkan för ett bra koncept som gör detta möjligt utan krångel.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Kaffe, diverse yttre stimuli, men även det man ser när man tittar inåt. Ofta handlar skrivandet om att försöka formulera något i ord, för att kunna göra sig av med det, eller bara betrakta det och försöka förstå. Sådant som får mig att känna någonting får mig vanligtvis att vilja skriva, människor som får mig att känna någonting... någonting, men inte vad som helst. Vad detta må tänkas vara, finns nog med största sannolikhet beskrivet i boken. När det man skrivit nu finns som bok så blir skrivandet även ett sätt att dela med sig av sig själv och att kommunicera.

Hur reagerade din omgivning när du plötsligt var publicerad författare?

Endast uppmuntrande ord hittills.

Skriver du på något nytt nu?

Det bör jag göra, om jag inte gör det så kanske mitt huvud exploderar.

Jag kan tyvärr inte tala om vad jag skriver, eftersom jag ännu inte vet det själv.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv det du vill skriva, oavsett om det stämmer överens med det du tror att andra vill att du ska skriva eller ej.

Varför ska man läsa din bok?

Om man undrar vem jag är så kan man läsa boken för att få veta att man inte vet vem jag är.

Men även den person som vet att den vet, kan ju ha fel...

Vad gör du när du inte skriver?

Sjunger, tränar, jobbar.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag tror inte på att försöka välja ut en viss typ av läsare utan hoppas som de flesta andra som skriver, att det ska finnas folk som gillar att läsa det man skriver. Det är förstås främst dem jag vill ha som läsare, men jag vet inte vilka de är.