Berätta om din bok!

Isparadiset är en sann historia om behandlingen som en högutbildade invandrar kvinna får uppleva i sociala livet under 10 år i Sverige. Som en andra klass medborgare får inte hon så mycket tid och rum för att uttrycka sig. Med pendling mellan den tidigare arbete och socio livet har jag försökt att visa den samhalls betydande och påverkan på personens självkänsla, självförtroende, syn och presentation av sig själv. Hon känner sig övergiven, osynligt för de andra som en levande begravd. Betydelse av det privata livet läsaren själv får uppfattning av mellanraderna. Hon lever i sin bubbla. Med de fel behandlingar förstöras även dem naturliga njutningar som varje kvinna får av fina unika upplevelser i livet som graviditet, att få barn och deras uppväxt.

 

Hur kom boken till?

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Boken var det inte en färdig idé utan det växte fram av de anteckningar som jag gjorde på baksidan av lab. lappar, i almanaka, på kvitton, mm. Med tiden kom jag fram till att kanske min historia och det som jag har gått genom kan på någon sätt påverkar positiv på arbetsmarknads politik, syn på invandrare, mer öppen samhälle och som jag önskar i slutet av boken en enighet.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har använt skrivandet som en terapi och som jag nämner i Isparadiset papper och penna varit enda mina vänner i min ensamma period, de enda som jag kunde prata med utan att tänker på konsekvenserna. När jag gå genom sedan och bearbetar med texten känns på något sätt att jag gör det med mina problem och funderingar och när jag är färdigt med boken och ligger i bokhyllan den negativa av det kapitalet av livet också står i hyllan.

Det finns också en stor ambition för positiv påverkan på människor, samhälle. Mm.

Jag inspireras av allt som händer runt omkring mig, naturen, människor, små och stora händelser.mm.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, manuset för andra boken är i publikations process. Det handlar om vad en tonårstjej fått gå igenom och uppleva när hon förlorar sin stora syster som misstänks att det har varit självmord. De funderingar, frågor, olika intryck, samt nära kontakt med nakna verkligheten som hon får ta itu med i tillträdde till vuxen världen. Boken är väldigt personligt, enligt en vän ”man får komma under din hud”.

 

Varför ska man läsa din bok?

Jag tycker att många kommer att få en annan syn på invandrare och att de flesta kommer att känna igen sig i vissa delar av boken. Det är en inbjudan till en invandrars upplevelse och ens perspektiv och version som jag tror att många är nyfikna på.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Svenska folket!  Speciellt de som bestämmer och leder arbetsmarknads politik, de som jobbar med integration och utbildning.

 Köp boken här!