Berätta om din bok!

Den handlar om våra liv, inte bara mitt. Vi är ju varandras miljö, som t.ex. privata miljön, arbetsmiljön, den offentliga miljön och natur-och kulturmiljön. Det är du och jag som skapar våra miljöer. Det beror på oss själva hur det blir i de miljöer vi vistas i.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken kom till efter att jag målat ca 60 oljemålningar för att ha en separat konstutställning. Jag började utforma en katalog, som är bra att ha på en utställning. Först skulle bilderna få en beskrivande text.  Men när jag började med skrivandet blev det bara mer och mer som jag ville berätta. Det blev till sist en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det här bara kom av sig själv. (Visst har jag skrivit utredningar och rapporter tidigare, men det är något helt annat)

Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter från mitt liv. Det som inspirerar mig är att får kommunisera med medmänniskor både genom att prata och genom skrivande. När jag lyssnar på andra människors berättelser om sig själv och sitt liv får jag en stark inspiration att skriva.

Nu hör det till saken att en av mina väninnor alltid påpekar att jag är en god lyssnare och hon är otrolig bra på att prata. Jag lär mig mycket av att vara en god lyssnare.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Mina barn tycker att det är intressant att läsa om vad jag upplevt i mitt liv. Barnbarnen tycker det är häftigt. Mina vänner tycker att det låter mycket spännande och vill gärna läsa. De önskar mig lycka till.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har redan börjat fundera på en fortsättning. Känner att det finns mycket, mycket mer att berätta för andra om upplevelser i livet. Vi kan alla lära oss av det.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Våga skriva en bok! Det är det intressantaste och mest givande jag gjort. Skriv några stolpar och börja berätta. Det brukar inte vara svårt när vi pratar och berättar för våra vänner och bekanta. Det är ännu lättare när man sätter berättelserna på pränt i lugn och ro, ingen avbryter.

Varför ska man läsa din bok?

Den här boken behandlar det som de flesta känner igen och kan väcka tankar hos många och ger möjligheter till förändringar och göra skillnad i deras liv.  Jag har själv fått mig en tankeställare.

Vad gör du när du inte skriver?

Kultur och konst får mycket av min tid! Både andras konst och mitt eget utövande av konsten. Jag besöker utställningar av alla de slag. Läser gärna tidningar och böcker. Jag ”twittrar” och umgås med vänner. Det är viktigt inte bara med digital kontakt utan att mötas fysiskt.  Jag älskar också att resa och uppleva ”världen”.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Den här boken passar för alla, eftersom alla befinner sig i de olika miljöer, som jag berättar om i boken.

Köp boken här!