Berätta om din bok!
Min bok är en självbiografi om mitt liv som anorektiker. Jag skriver om hur jag blev sjuk och hur det var innan, alla behandlingar, specifika händelser, känslor och tills där jag står idag. Jag berättar hur jag känner och vad jag kan tycka och tyckte om människor runt omkring mig. Du får läsa om hur jag levde när jag var som sämst, då mitt hjärta var dåligt och jag var nära att inte överleva.
I slutet av boken har några av mina nära och kära skrivit om hur det har varit, som de har upplevt det.
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag började skriva när jag var inlagd på sjukhuset. Jag skrev mest för att skriva av mig och ha det som ett dokument, kanske mina nära skulle få läsa. Men sidorna blev fler och fler, så tillslut blev det en bok! Eftersom att jag har skrivit under tiden allt hände så bestämde jag inte vad det skulle stå eller vad som skulle hända, för det kunde jag inte veta eller styra över. Och ännu finns inget slut på historien/boken om mig. Jag vet inte om mitt liv någonsin kommer bli som innan, då jag var frisk.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det som får mig att skriva är att jag vill hjälpa andra. Kan jag vara hjälpa någon, så skulle det betyda jätte mycket för mig. För jag önskar inte ens min värsta fiende denna sjukdom!! Men även för att få allmänheten att förstå vidden av sjukdomen och sanningen!
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
De tycker det är roligt! Många vet inte alls hur det har varit på riktigt, därför är de spända på att få läsa den. Många tror dock att jag är frisk och att allt är bra eftersom min kropp ser normal ut igen, så är inte fallet tyvärr.
Skriver du på något nytt nu?
Nej, nu ska jag lägga skrivandet på hyllan, ett tag iallafall. Det har tagit mycket tid och varit tufft (så mycket att tänka på.) har även varit aktiv på min blogg. Så nej, det känns skönt att bara få leva och inte "dokumentera" vad jag gör och hur jag mår hela tiden.
Men vem vet, jag kanske kommer sakna det och börja på något nytt...
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Låt det ta tid.
Ta hjälp av andra. (Speciellt vid redigeringen. Det är lättare att upptäcka fel och förbättringar om fler ögon läser).
Våga tro på dig själv och våga skriva!
Varför ska man läsa din bok?
Min bok ska man läsa om man vill veta verkligheten av sjukdomen. Kanske har man en kompis eller någon annan nära som är sjuk. Då kan det vara bra att se hur någon annan haft det. Men även om man inte har någon man känner eller ät sjuk själv tycker jag det är viktigt att veta om sjukdomen eftersom att den blir större och vanligare i vårt samhälle.
Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver (eller ständigt) sliter jag med min sjukdom och försöker må så bra som möjligt. Jag jobbar inom vården på hjärtvårdsavdelningen på Länssjukhuset i Jönköping och även på hemtjänsten.
När jag är ledig från jobbet umgås jag med min sambo, träffar vänner och familj. Beroende på vädret/årstid kanske vi badar (som jag älskar), åker på picknick, festar eller bara myser med en kopp te och prat!
Jag tränar även på gym, är ute på promenader (älskar naturen) eller simmar.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill att alla som känner sig starka nog och orkar läsa om min berättelse ska läsa den. Då menar jag att det är nyttigt att läsa den men det kan vara jobbigt eftersom att det faktiskt, handlar om liv eller död.