Berätta om din bok!

Under Ytan handlar om ett helt vanligt gäng fyrtioplusare som är ute på vad de kallar för grabbsegling. i Bohuslän. De njuter av solen, havet, god mat, god dryck och de kala klipporna på öarna. Samtidigt sker ett antal mord i deras närhet och ofrivilligt dras de in i en mordhistoria som förändrar deras liv.

Älskar ni Bohuslän, båtliv, segling och spänning så är den här boken perfekt för er.

Mycket av de händelser som inte är av mordkaraktär har hänt i verkligheten. Likadant är personligheter och personer verkliga även om jag ibland bytt plats på händelser och vem som sa vad för berättelsens skull. Delen som handlar om mördaren och morden är påhittat och kommer oavkortat från min sjuka fantasi. Min förhoppning är att boken inte bara ska vara spännande utan även förmedla den känsla vi har på våra grabbseglingar och lite om hur det är att segla i Bohuslän.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag började skriva boken under julledigheten förr-förra året. Jag skrev över två hundra sidor på några veckor. Det var så vansinnigt roligt och jag förvånades över det uppdämda behovet jag hade att berätta en historia. Jag hade ingen ambition att det skulle bli en bok som skulle gå i tryck och jag förvånas fortfarande över att folk vill läsa den.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av verkligheten. Att det med så små medel kan bli fiction av det är fascinerande. En annan inspirationskälla är mitt jobb. Det finns ett uppdämt behov av att hitta på och inte hålla sig till sanningen eftersom jag har forskat under ett antal år. I forskningen går det mesta ut på att ta ned sig själv på jorden bland annat genom att utföra experiment som syftar till att motbevisa sina egna teorier. Misslyckas man motbevisa sig själv stämmer hypotesen. Ganska kreativitetshämmande.

En tredje inspiration är mina barn och familj. Ofta ber de mig att hitta på egna sagor åt dem. De ger mig varsitt ord, exempelvis giraff, cykel och båt. Jag måste då snabbt och spontant hitta på en saga med dessa tre ord i. På detta sätt har jag snart möjlighet att ge ut även en barnbok.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jättepositivt och med stor förvåning. De tycker att det är häftigt att jag skrivit en tjock deckare men undrar hur jag haft tid att skriva den eftersom jag har fru, tre barn, hus, båt och ett vanligt jobb. Svaret är att jag inte har tid men att jag inte kunnat låta bli.

Skriver du på något nytt nu?

Javisst gör jag det. Min nästa bok handlar om ett mord på Volvo Personvagnar, där jag jobbar. Storyn är klar…. Nu ska den bara skrivas. Även i nästa bok vill jag ändra så lite på verkligheten att det egentligen skulle kunnat ske.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Just do it.

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min bok för att den är spännande och ger en målande bild av Bohuslän under sommaren. Jag gillar också vardagshjälteidén d.v.s. att vem som helst kan bli hjälte bara man försöker lite extra. I de flesta andra deckare är det bara poliser som löser mord.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar på Volvo Personvagnar i Göteborg, är teknisk specialist inom Människa Maskin Interaktion och har nästan doktorerat. På fritiden seglar jag gärna, är med familjen eller fixar med huset.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst får läsa min bok. Den har ingen specifik kundgrupp men det är väl bra om man gillar deckare och båtliv.

 Köp boken här!