Jag har i mitt yrkesliv nästan dagligen skrivit utredningar men aldrig skrivit för min egen skull. När pensionen kom, var det dags att se om jag kunde skriva och berätta historier. Började med att skriva några mindre skrönor och påbörjade sedan en roman. Skrev fyra barnböcker under vårvintern och anlitade en bra illustratör. Mina erfarenheter från krogbranschen och myndighetsarbetet trissade mig till att skriva denna kriminalroman. Idén till kriminalromanen bygger på en ryggsäck med en kamera. Utifrån bilderna i kameran uppkommer frågan om vem som var fotografen och var han mördad? Här får läsaren följa Viktor som fick ryggsäcken i huvudet och Dan som är pensionerad kriminalkommissarie. Följ Viktors väg ur sitt missbruk och Dans återkomst till polisarbetet.

Att skriva är för mig en kreativ process, där min fantasi får utlopp. Allt som händer i samhället och runt om kring mig, inspirerar mig till att skriva. Köpte ett torp i Jämtland med en skrivarstuga där bara ortnamnen i närheten inspirerar mig till att skriva mera. Tänk er själva att bo nära Döviken och Döda Fallet. Just nu har jag återtagit tag i min första roman, som är en roman som skall belysa att ha eller inte ha rötter.

Är ditt huvud fullt med fantasier skriv ner dem. Våga berätta och se att det ur dina händer växer fram berättelser som är värda att läsa. Våga.

Läs min bok och se vad som kan finnas bakom nattklubbens väggar. Läs och se hur en person tar sig ur sitt missbruk och följ med och se hur respekt och kamratskap växer fram.

Mina barnböcker om Egon och Filippa ger jag ut på eget förlag. Läs mer på www.hansbok.se

När jag inte skriver vill jag gärna uppleva livet tillsammans med min fru, laga och äta god mat och då och då musicera.