Berätta om din bok!

Boken avhandlar sommaren och hösten 1966 och är skriven för oss 40-talister men kan självfallet också läsas med god behållning av både äldre och yngre personer, för att få ett inblick i hur samhället såg ut i Stockholm för 50 år sedan. Boken handlar om helt vanliga svenskar, klippt och skuren ur tiden - på gott och ont.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Förra våren fick jag en idé om att beskriva året 1966. Det var då som arbetsinvandringen från Skandinavien men också från övriga Europa kom till landet, enbart det året kom det nästan 45.000 personer.

Pop- och Rockmusiken hade gjort inträde, men också modet med helt nya influenser kom från både USA och England. Ungdomarna delades upp i grupperingar som Mods, Rockers eller Raggare. Plötsligt gjorde ungdomsrevolten entré med fylla och droger och många föräldrar undrade med fasa, vart välden var på väg?

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid tyckt om att skriva, ibland blev jag ombedd att skriva pressreleaser till facktidningar om nya produkter på arbetet, men också privat i form av länga innehållsrika brev, men däremellan kunde det bli små noveller och poem som för det mesta hamnade i skrivbordslådan.

Jag kan inspireras av ett intressant samtal eller om jag tar en promenad för att bara vara ett med naturen, eller faktisk var som helst.

Jag har dessutom haft turen att få vissa artiklar införda som jag skrivit om personer som gjort stordåd och som bör uppmärksammas, i en veckotidning mot honorar, sånt värmar och dessutom är fler på gång.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jag har fick uppskattning och vissa tyckte att jag borde utveckla min talang och gick då med i en skrivarkurs, men där tyckte läraren att jag var överkvalificerat och därefter har jag fortsatt på egen hand.

 

Varför ska man läsa just din bok?

Det är en händelserik roman med mycket alvar och spänning, men det finns naturligtvis också utrymme för både humor och skratt.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Renoverar mitt lantställe, klipper gräs, umgås med vänner, lyssnar på fåglarna  och tar långa promenader i denna härliga natur.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Som jag sade inledningsvis så kan den läsas av alla, den är inte skriven för en speciell kategori.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja - jag håller på med 2 romaner, där den ena handlar om andra världskriget, som jag hållit på med i mer än 10 år, men som nu närmar sig slutet. Den andra handlar om ett mobbat barn under skolåldern. Men jag skyndar långsamt!

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Nej det har jag inte, det är nog en gåva man har och som man utvecklar. Det är sånt man känner på sig, att någonting vill ut. Det liksom växer fram av sig själv.

 

Köp boken här